Fermentovaná jáhelná kaše na zimní rána

Fermentovaná jáhelná kaše na zimní rána

Na první pohled vypadá složitě. Avšak příprava se dá rozfázovat, takže konečné vaření je opravdu rychlé a jednoduché. Doporučuji kvasit jáhly rovnou ve větším množství, takže budete mít i případné přílohy k jídlu, nebo něco na zahuštění polévky. Navíc kvašené jáhly mají velmi

Číst dál

Pečená kuřecí stehna a křídla se zeleninou

Pečená kuřecí stehna a křídla se zeleninou

Ideální bude, pokud pro tento jednoduchý recept zvolíte kuře vcelku. Můžete totiž najednou připravit víc chodů a budete mít i přípravu na vaření následující den. Navíc, je to i cenově výhodnější :-). Já kupuji kuře v bio kvalitě, takže se opravdu vyplatí volit celé

Číst dál

Zapečené fazole s rajčaty

Zapečené fazole s rajčaty

Chcete do jídelníčku přidat luštěniny ve formě, ve které budou chutnat neodolatelně? Vyzkoušejte tento recept, přidejte k němu kus kvalitního pečiva a hodit se bude taky klidně menší sklenka červeného vína :-).  Můj tip: Uvařte si najednou větší množství těchto fazolí. Část směsi

Číst dál

Cizrnová polévka s lilkem a cuketou

Cizrnová polévka s lilkem a cuketou

Výborná polévka do chladnějšího období, která příjemně zahřeje, ale hlavně zasytí. Hutnější polévky s větším množstvím zdroje bílkovin se perfektně hodí na odlehčený oběd nebo večeři, ideálně v kombinaci s kváskovým pečivem, nebo obilnou plackou. Případně takovou polévku můžete využít i jako formu snídaně nebo svačiny.

Číst dál

Cizrna na paprice

Cizrna na paprice

Jednoduchý recept, který bude chutnat i těm, kteří moc luštěniny nejídávají. Toto jídlo je veganské, pokud ale neseženete rostlinnou smetanu a nemáte problém s tolerancí mléka, pak samozřejmě můžete použít. Toto jídlo mám moc ráda – má jemnou, krémovou chuť, dobře zasytí, ale rozhodně

Číst dál

Fermentovaná dvouzrnka s kozím sýrem a pečenou zeleninou

Fermentovaná dvouzrnka s kozím sýrem a pečenou zeleninou

Jídlo vypadá složitě, ale není. Je tady jen klíčové to, že celý proces přípravy začíná 2 dny předem. Je to vlastné něco, k čemu se snažím své klienty postupně vést – naučit se jídlo připravovat postupně. Ale po dostatečné fermentaci je zrno

Číst dál

Kadeřávková polévka s mungo fazolkami

Kadeřávková polévka s mungo fazolkami

Tato polévka se výborně hodí do chladnějšího období (podzim, zima) a díky mungo fazolkám se hodí i jako lehčí oběd např. v kombinaci s kvalitním kváskovým pečivem. Kadeřávek je dobrým zdrojem kyseliny listové (i když ta je citlivá na tepelnou úpravu – má proto smysl ji

Číst dál

Cizrnový burgr

Cizrnový burgr

Tento recept dělám tak, že najednou zpracuji schválně velikou směs, kterou si rovnou připravím i do mrazáku. Je to výhodné v situacích, kdy není moc času připracovat jídlo. Takový burgr si můžete dát s burgrovou bulkou, sázeným vejcem, kvašenou zeleninou a avokádovou pastou (avokádo

Číst dál