Chcete do jídelníčku přidat luštěniny ve formě, ve které budou chutnat neodolatelně? Vyzkoušejte tento recept, přidejte k němu kus kvalitního pečiva a hodit se bude taky klidně menší sklenka červeného vína :-). 

Můj tip: Uvařte si najednou větší množství těchto fazolí. Část směsi si dáte k večeři a co se nesní, můžete jednoduše rozmixovat a vznikne vám naprosto úžasná fazolovo-rajčatová pomazánka ke svačině nebo snídani. A máte tak další luštěninový chod pro zpestření vašeho jídelníčku :-).

Zapečené fazole s rajčaty

Celkový čas 1 hr
počet porcí 4 porce

Suroviny
  

  • 500 g uvařených bílých fazolí (příp. i fazolí ledvina)
  • 2 šalotky nakrájených najemno
  • 2 stroužky česneku nakrájeného nadrobno
  • 500 g konzervovaných rajčat
  • 1 lžička třtinového cukru
  • extra panenský olivový olej
  • 2 lžičky provensálských bylinek
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1 lžička uzené papriky
  • nasekané bylinky k podávání
  • sůl, pepř na dochucení
  • citronová šťáva

Postup
 

  • Troubu předehřejte na 180 stupňů.
  • Zahřejte pánev a na středním ohni na olivovém oleji opékejte nejdřív šalotky a pak přidejte česnek.
  • Přidejte bylinky, koření a cukr a chvilku restujte.
  • Přidejte loupaná rajčata a fazole. Nechte pár minut na pánvi a míchejte.
  • Přesuňte směs do zapékací nádoby a pečte cca 45-55 minut.
  • Na závěr pokapejte citronovou šťávou, posypte nasekanými bylinkami a zakápněte olivovým olejem. Podávat můžete s pečivem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating