Cítíš často stres jen při pomyšlení na vaření, protože je to jen další práce navíc, na kterou již není čas?
Vaření tě nebaví, protože jsi již otrávená z těch pár stejných receptů, které opakuješ pořád dokola?
Cítíš frustraci, když otevřeš lednici a zase se musíš spokojit s variantou „co dům dal“?
Vaření se zdá být nesplnitelným úkolem při snaze sladit dohromady různé požadavky všech strávníků v rodině?
Zajímáš se o zdravou výživu, ale často končíš v zajetých kolejích, protože nevíš, jak všechny principy efektivně integrovat do praxe?
Máš doma pokaždé k dispozici suroviny na přípravu čerstvého a nutričně vyváženého jídla, které nezabere víc jak 30 minut.
Přesně víš, co dobrého připravit, nemusíš složitě přemýšlet a hledat recepty.
Příprava jídla se stává příjemnou součástí tvého života, a nejen zbytečnou a stresující nutností.
Jídlo tě nabíjí dostatkem té správné energie, která ti dovoluje zvládat tvou práci, rodinu i tvé koníčky s lehkostí.
Získáš nový, funkční systém práce v kuchyni, díky kterému budeš využívat svůj čas v kuchyni maximálně efektivně.
Osvojíš si principy skládání jídla tak, aby vznikaly komplexní a výživné pokrmy, bohaté na všechny živiny.
Osvojíš si postupy přípravy jídel tak, aby ti vaření hlavního jídla nezabralo víc jak 30 minut.
Budeš mít pokaždé všechny důležité suroviny k dispozici.
Poradíš si i s náročnějšími situacemi, kdy se budou požadavky členů domácnosti lišit (alergie, intolerance, chutě a jiné preference).
Ve 4 týdnech Ti ukážu, jak si vybudovat efektivní systém plánování a vaření jídla v náročném časovém harmonogramu. Každý týden bude zaměřen na jeden důležitý okruh. Vaření se bude prolínat všemi týdny, ale ten poslední týden tomu dá opravdovou strukturu a takovou tečku, v podstatě to v posledním týdnu vše krásně zapadne do sebe.
revize aktuálního stavu prostředí kuchyně, logistika prostoru, pomůcky, odhalení nejčastějších zdrojů časového a fyzického plýtvání
systém plánování vaření v kontextu dne a týdne a v kontextu živinové bilance, nakupování, práce se zásobami v kuchyni
systém vytváření příprav v kuchyni, skladování, práce s některými typy surovin: luštěniny, ořechy, obiloviny
skladba jídelníčku a systém hlavní surovina plus obměny, tipy s recepty na hlavní jídla a svačiny/dezerty, sezónnost v kuchyni a tipy k doplnění mikronutrientů (při různých zdravotních a stravovacích situacích)
Každý týden Ti pošlu postupně 3 e-maily. V mailech dostaneš klíčové informace, krátké shrnující video (max do 10 min), případně pracovní listy. Ke kurzu máš k dispozici i video návody, ve kterých Ti ukážu, jak efektivně vařit.
Kurz je schválně rozvržen do 4 týdnů, abys na něj našla čas. Vše si prakticky vyzkoušíš – většina e-mailů bude obsahovat úkol :-). Orientačně počítej, že Ti přečtení e-mailu + shlédnutí videa zabere cca 10 minut + práce v kuchyni, kterou bys tak jako tak dělat musela, jen ji uděláme teď společně a jinak.
Po celou dobu kurzu se mě můžeš na cokoli ptát – stačí mi odepsat na e-mail a položit dotaz. Budu vlastně moc ráda za interakci, tak toho využívej :-).
Zvládneš uvařit zhruba 15+ odlišných jídel – snídaně, polévky, hlavní jídla, kvalitní svačiny i něco na mlsání.
Naučíš se připravovat luštěniny, celozrnné obiloviny a připravovat jednoduché recepty z ryb. Jako bonus bude i zdravá inspirace na vánoční cukroví.
Ke každému jídlu si navíc řekneme i obměny v případě různých potřeb (bez lepku, bez laktózy, bez vajec, bez masa).
Recepty budou zachovávat principy vaření pro období podzim/zima. Tímto zaručené nabouráš stereotyp a budeš mít mnoho nové inspirace.
Jako bonus se se mnou dozvíš, které recepty jsou vhodné např. na doplnění železa, hořčíku, vitamínů skupiny B, jódu a jiných mikronutrientů.
Jsem výživová poradkyně s celostním přístupem. Své klienty a klientky provázím na cestě za lepší výživou – pomáhám jim lépe se stravovat, jinak nad jídlem přemýšlet, učím je nastavovat si zdravé návyky. Nesoustředím se na obecné „fit recepty a rady k hubnutí“, ale jdu pokaždé o něco hlouběji – vaření ze základních surovin, ne z polotovarů a zpracovaných produktů, učím své klienty kváskovat, fermentovat, klíčit, vybírat si kvalitní dodavatele potravin a mnohé další.
Jenomže časem jsem zjistila, že i když již vědí co a jak dělat, stejně se dostávají do starých kolejí, a to právě v situacích kdy „není čas“. Protože integrují nově nabité informace do svého starého systému práce v kuchyni. A tohle je základní předpoklad neúspěchu. Právě proto jsem se rozhodla zapracovat na změně systému práce v kuchyni, aby to bylo jednoduché, automatické a efektivní. Mám totiž mimo znalost výživy ještě jednu úžasnou dovednost pro tento kurz, a to je moje dřívější povolání.
Roky jsem v bankovnictví jako Lean Six Sigma Black Belt zefektivňovala procesy – hledala prostor pro jejich zrychlování a zvyšování celkové kvality. Výhodou je, že tento přístup je použitelný pro jakoukoli oblast – i vaření. Takže jsem ten správný člověk, který Ti mimo zdravou výživu ukáže i praktickou stránku věci – jak to dělat tak, aby to bylo udržitelné i v časově náročných situacích.
Kurz momentálně aktualizuji.
Pokud Tě kurz zajímá, zaregistruj svůj e-mail k odběru novinek a dozvíš se, až jej budu zas otevírat. Předpokládaný termín dalšího běhu je listopad.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru, ať vám neunikne žádný recept, článek, nebo akce :-).
O vaše osobní údaje budu pečovat podle Zásad ochrany osobních údajů. Kdykoli se můžete odhlásit.
Zbývá už jenom jediný krok a to potvrzení vaší emailové adresy, ať máme jistotu, že jste to opravdu vy :-).
Zaslala jsem vám email z adresy info@lydiapokorna.cz. Pokud ho nevidíte, nejspíš bude v hromadné poště (all mail).
Najděte ho, potvrďte, že jste to opravdu vy, a pak si ho uložte tak, aby se vám pošta ode mně nikdy neschovala.