Vařit rychle, jednoduše a navíc zdravě pro celou rodinu?

 Online kurz, díky kterému zvládneš vaření i v těch nejnáročnějších situacích (maraton podnikání – rodina – koníčky).

 Jsi časově velmi zaneprázdněná, no přesto chceš pro sebe a svou rodinu vařit zdravá a kvalitní jídla, 

ALE:

Cítíš často stres jen při pomyšlení na vaření, protože je to jen další práce navíc, na kterou již není čas?

Vaření tě nebaví, protože jsi již otrávená z těch pár stejných receptů, které opakuješ pořád dokola?

Cítíš frustraci, když otevřeš lednici a zase se musíš spokojit s variantou „co dům dal“?

Vaření se zdá být nesplnitelným úkolem při snaze sladit dohromady různé požadavky všech strávníků v rodině?

Zajímáš se o zdravou výživu, ale často končíš v zajetých kolejích, protože nevíš, jak všechny principy efektivně integrovat do praxe?

Jak by se ti žilo, kdybys připravovala jednoduchá ale výživná jídla pro celou rodinu i při náročné práci a péči o rodinu a domácnost?

Je náročné pracovat, starat se o chod domácnosti, starat se o rodinu a její potřeby a do toho ještě mít dostatek času pro sebe. V tom všem myslet ještě na vaření, připadá často již jako nemožný úkol. Dá se to vůbec? Se mnou zjistíš, že celkem jistě ano.

Představ si, že:

Máš doma pokaždé k dispozici suroviny na přípravu čerstvého a nutričně vyváženého jídla, které nezabere víc jak 30 minut.

Přesně víš, co dobrého připravit, nemusíš složitě přemýšlet a hledat recepty.

Příprava jídla se stává příjemnou součástí tvého života, a nejen zbytečnou a stresující nutností.

 Jídlo tě nabíjí dostatkem té správné energie, která ti dovoluje zvládat tvou práci, rodinu i tvé koníčky s lehkostí.

S čím nejčastěji válčí mí klienti? I když vědí, co jíst a proč, naráží na to, že nově nabité informace integrují do svého zajetého nefunkčního systému práce v kuchyni. Co je později vede k tomu, že na vaření nemají čas. Pak je jen krůček od toho spadnout do starých návyků.

Co Ti tento kurz přinese:

Získáš nový, funkční systém práce v kuchyni, díky kterému budeš využívat svůj čas v kuchyni maximálně efektivně.

Osvojíš si principy skládání jídla tak, aby vznikaly komplexní a výživné pokrmy, bohaté na všechny živiny.

Osvojíš si postupy přípravy jídel tak, aby ti vaření hlavního jídla nezabralo víc jak 30 minut.

Budeš mít pokaždé všechny důležité suroviny k dispozici

Poradíš si i s náročnějšími situacemi, kdy se budou požadavky členů domácnosti lišit (alergie, intolerance, chutě a jiné preference).

Kurz má 4 části

Ve 4 týdnech Ti ukážu, jak si vybudovat efektivní systém plánování a vaření jídla v náročném časovém harmonogramu. Každý týden bude zaměřen na jeden důležitý okruh. Vaření se bude prolínat všemi týdny, ale ten poslední týden tomu dá opravdovou strukturu a takovou tečku, v podstatě to v posledním týdnu vše krásně zapadne do sebe.

1. týden: Prostor

revize aktuálního stavu prostředí kuchyně, logistika prostoru, pomůcky, odhalení nejčastějších zdrojů časového a fyzického plýtvání

2. týden: Plánování

systém plánování vaření v kontextu dne a týdne a v kontextu živinové bilance, nakupování, práce se zásobami v kuchyni

3. týden: Přípravy

systém vytváření příprav v kuchyni, skladování, práce s některými typy surovin: luštěniny, ořechy, obiloviny

4. týden: Vaření

skladba jídelníčku a systém hlavní surovina plus obměny, tipy s recepty na hlavní jídla a svačiny/dezerty, sezónnost v kuchyni a tipy k doplnění mikronutrientů (při různých zdravotních a stravovacích situacích)

Každý týden Ti pošlu postupně 3 e-maily. V mailech dostaneš klíčové informace, krátké shrnující video (max do 10 min), případně pracovní listy. Ke kurzu máš k dispozici i video návody, ve kterých Ti ukážu, jak efektivně vařit.

Kurz je schválně rozvržen do 4 týdnů, abys na něj našla čas. Vše si prakticky vyzkoušíš – většina e-mailů bude obsahovat úkol :-). Orientačně počítej, že Ti přečtení e-mailu + shlédnutí videa zabere cca 10 minut + práce v kuchyni, kterou bys tak jako tak dělat musela, jen ji uděláme teď společně a jinak.

Po celou dobu kurzu se mě můžeš na cokoli ptát – stačí mi odepsat na e-mail a položit dotaz. Budu vlastně moc ráda za interakci, tak toho využívej :-).

Co během kurzu uvaříš

Zvládneš uvařit zhruba 15+ odlišných jídel – snídaně, polévky, hlavní jídla, kvalitní svačiny i něco na mlsání.

Naučíš se připravovat luštěniny, celozrnné obiloviny a připravovat jednoduché recepty z ryb. Jako bonus bude i zdravá inspirace na vánoční cukroví.

Ke každému jídlu si navíc řekneme i obměny v případě různých potřeb (bez lepku, bez laktózy, bez vajec, bez masa).

Recepty budou zachovávat principy vaření pro období podzim/zima. Tímto zaručené nabouráš stereotyp a budeš mít mnoho nové inspirace.

Jako bonus se se mnou dozvíš, které recepty jsou vhodné např. na doplnění železa, hořčíku, vitamínů skupiny B, jódu a jiných mikronutrientů.

Co se na kurzu líbilo jeho účastnicím:

„Kurz je perfektní. Opravdu nabitý informacemi, radami, tipy i recepty.
„Děkuji za kurz. Je velmi užitečný. Je to jiný systém vaření, než jsem praktikovala doposud. Některé věci už jsem zavedla do praxe a postupně budu přidávat další.“
Skvělý, přehledný a různorodý kurz, který nenudí a přehledně poradí tipy na ušetření času i práce v kuchyni. Mně přinesl nové možnosti vaření i práce se surovinami.
Kurz byl velmi užitečný. Byl opravdu nabitý informacemi, radami, tipy i recepty, ale zároveň byl velmi dobře strukturovaný do jednotlivých témat, takže výsledek byl přehledný. Zjistila jsem, jak mohu zefektivnit vaření, a tak ušetřit čas a energii na jiné věci. A taky jsem zde našla inspiraci, jak vařit zdravě, chutně a jednoduše.“

Kurzem Tě provede Ing. Lýdia Pokorná

Jsem výživová poradkyně s celostním přístupem. Své klienty a klientky provázím na cestě za lepší výživou – pomáhám jim lépe se stravovat, jinak nad jídlem přemýšlet, učím je nastavovat si zdravé návyky. Nesoustředím se na obecné „fit recepty a rady k hubnutí“, ale jdu pokaždé o něco hlouběji – vaření ze základních surovin, ne z polotovarů a zpracovaných produktů, učím své klienty kváskovat, fermentovat, klíčit, vybírat si kvalitní dodavatele potravin a mnohé další.

Jenomže časem jsem zjistila, že i když již vědí co a jak dělat, stejně se dostávají do starých kolejí, a to právě v situacích kdy „není čas“. Protože integrují nově nabité informace do svého starého systému práce v kuchyni. A tohle je základní předpoklad neúspěchu. Právě proto jsem se rozhodla zapracovat na změně systému práce v kuchyni, aby to bylo jednoduché, automatické a efektivní. Mám totiž mimo znalost výživy ještě jednu úžasnou dovednost pro tento kurz, a to je moje dřívější povolání.

Roky jsem v bankovnictví jako Lean Six Sigma Black Belt zefektivňovala procesy – hledala prostor pro jejich zrychlování a zvyšování celkové kvality. Výhodou je, že tento přístup je použitelný pro jakoukoli oblast – i vaření. Takže jsem ten správný člověk, který Ti mimo zdravou výživu ukáže i praktickou stránku věci – jak to dělat tak, aby to bylo udržitelné i v časově náročných situacích.

Chceš mít dál aktivní život a u toho zvládat vaření zdravě a rychle?

Kurz momentálně aktualizuji.

Pokud Tě kurz zajímá, zaregistruj svůj e-mail k odběru novinek a dozvíš se, až jej budu zas otevírat. Předpokládaný termín dalšího běhu je listopad.

.