Mungo placky jsou výbornou alternativou k běžné snídani – a nebojte se, příprava zabere chvilku. Připravíte si pár placek ke snídani a zbytek těsta můžete uložit do lednice na později. Je to velmi výživné jídlo, plné bílkovin, a navíc v kombinaci s obilovinou
Číst dálŠpalda s cizrnou a radicchiem

Hledáte inspiraci pro jarní recept, který bude po zimě víc odlehčený? Výborně – zkuste tento cizrnový recept se špaldou a netradiční červenou čekankou – radicchio. Je to recept inspirovaný středomořskou kuchyní, nechte si chutnat. 😊 Ingredience: 200 g špaldy (předem
Číst dálProč si doma vyrábět tempeh

Zajímalo by vás, zda je výroba domácího tempehu náročná? Na čas možná, jinak je postup velmi jednoduchý a zvládne ho každý. A chuť a další výhody za to rozhodně stojí! Ale proč tempeh vůbec jíst? Tempeh je původem indonéská forma
Číst dálFazolové brownies s arónií a kakaovými boby

Jak použít luštěniny v kuchyni? A že se s nimi dá kouzlit i v dezertech? S použitím luštěnin v klasických dezertech vytvoříte zdravou alternativu ke klasickým dezertům, kterou můžete bez problému použít i jako chytrou svačinku plnou bílkovin. Takovou alternativou
Číst dálPodzimní dýňový salát s fazolkami černé oko

Toto jídlo je ideální pro podzimní chladnější večery, kdy je lepší do kuchyně zařazovat teplé a výživné pokrmy. Dýně je královnou podzimu, proto nesmí chybět v kuchyni – u nás je velmi oblíbená a často z ní vařím polévky, curry, nebo jen
Číst dálCizrna s pečenou dýní a miso pastou

Toto jídlo může připomínat klasické kari, ale není tomu tak – koření je tady skutečně jen malinko, navíc je tady hojně čerstvých bylinek, které v kombinaci s miso pastou a shoyu omáčkou jídlu dodávají osvěžující termiku. Vhodné je tak i pro teplejší
Číst dálTip na svačinku a oběd do krabičky pro dítko

Když dávám Jonáška do školičky, kde tráví čas do odpoledních hodin, připravuji mu jednu větší svačinu, jednu takovou spíš na zobání a oběd. Tam, kam zatím chodíme my, si jídlo musíme připravovat, takže to vše dělám ráno. Ale může to
Číst dálZapečené bílé fazole

Ingredience: 200 g velkých bílých fazolí (nechte namočené přes noc) 300 g oloupaných rajčat, příp. loupaných rajčat v konzervě 1 velká cibule 1-2 stroužky česneku 2-3 lžíce olivového oleje mořská sůl a čerstvě mletý pepř 1 lžička mleté skořice (nesmí chybět)
Číst dál