Pho Bo z pomalého hrnce

Pho Bo z pomalého hrnce

Vývary jsou moje – je to pro mě jídlo, které mě vždy zahřeje, nebo příjemně naladí, povzbudí chuť, případně posilní, pokud se necítím dobře. Obzvlášť během těhotenství, kdy jsem první tři měsíce neměla díky nevolnostem moc chuť jíst, byly vývary a jakékoli

Číst dál

Hovězí rendang z pomalého hrnce

Hovězí rendang z pomalého hrnce

Výborný recept, který spíš doporučuji opravdovým milovníkům vaření. Není to žádný rychlý recept, i když při troše zručnosti a za použití pomalého hrnce, s ním strávíte celkem max 30-40 minut. Zbytek se vaří samo :-).  Miluji vaření a mám ráda z času na čas vyzkoušet nějakou

Číst dál

Králičí vývar z pomalého hrnce

Lýdia Pokorná - Poradkyně pro výživu

Tento vývar vařím na noc v pomalém hrnci – díky nízké teplotě varu se vaří velmi šetrně, tedy i chutě se krásně zachovají, ale i veškeré živiny. Za zmínku stojí velmi dobře vstřebatelné bílkoviny, kolagen (který obsahuje aminokyseliny arginin, prolin a glycin). Arginin je

Číst dál

Silné masové a kostní vývary

Vaření v pomalém hrnci

Na vaření vývarů jsem si navykla již během těhotenství a pak mi byly velkým pomocníkem během příprav prvních pokrmů no a dnes s nimi již pracuji pravidelně, protože tyto vývary neoddiskutovatelně patří do zdravé kuchyně. V čem tedy spočívá jejich přínos? Masové a zejména kostní

Číst dál

Jak ušetřit čas vařením v pomalém hrnci

Vaření v pomalém hrnci

Samo o sobě to zní zvláštně – šetřit čas pomalým vařením? Uznávám, zní to divně, obzvlášť v dnešní uspěchané době plné řešení „snadno a rychle“ :-). Ale i pomalé vaření dokáže fungovat úplně jinak, než by tomu odpovídali naše běžné očekávání – řeč je totiž o pomalém hrnci a jeho využití, pomocníkovi, se kterým vaření skutečně JE velmi jednoduché a šetří čas.

Číst dál