Králičí vývar z pomalého hrnce

Lýdia Pokorná - Poradkyně pro výživu

Tento vývar vařím na noc v pomalém hrnci – díky nízké teplotě varu se vaří velmi šetrně, tedy i chutě se krásně zachovají, ale i veškeré živiny. Za zmínku stojí velmi dobře vstřebatelné bílkoviny, kolagen (který obsahuje aminokyseliny arginin, prolin a glycin). Arginin je

Číst dál

Jak se dá v kuchyni ušetřit čas s pomalým vařením

Jak se dá v kuchyni ušetřit čas s pomalým vařením

Samo o sobě to zní zvláštně – šetřit čas pomalým vařením? Uznávám, zní to divně, obzvlášť v dnešní uspěchané době plné řešení „snadno a rychle“ :-). Ale i pomalé vaření dokáže fungovat úplně jinak, než by tomu odpovídali naše běžné očekávání – řeč je totiž o pomalém hrnci a jeho využití, pomocníkovi, se kterým vaření skutečně JE velmi jednoduché a šetří čas.

Číst dál