Tento vývar vařím na noc v pomalém hrnci – díky nízké teplotě varu se vaří velmi šetrně, tedy i chutě se krásně zachovají, ale i veškeré živiny. Za zmínku stojí velmi dobře vstřebatelné bílkoviny, kolagen (který obsahuje aminokyseliny arginin, prolin a glycin). Arginin je
Číst dálSilné masové a kostní vývary

Na vaření vývarů jsem si navykla již během těhotenství a pak mi byly velkým pomocníkem během příprav prvních pokrmů no a dnes s nimi již pracuji pravidelně, protože tyto vývary neoddiskutovatelně patří do zdravé kuchyně. V čem tedy spočívá jejich přínos? Masové a zejména
Číst dálJak se dá v kuchyni ušetřit čas s pomalým vařením

Samo o sobě to zní zvláštně – šetřit čas pomalým vařením? Uznávám, zní to divně, obzvlášť v dnešní uspěchané době plné řešení „snadno a rychle“ :-). Ale i pomalé vaření dokáže fungovat úplně jinak, než by tomu odpovídali naše běžné očekávání – řeč je totiž o pomalém hrnci a jeho využití, pomocníkovi, se kterým vaření skutečně JE velmi jednoduché a šetří čas.
Číst dál