Vývary jsou moje – je to pro mě jídlo, které mě vždy zahřeje, nebo příjemně naladí, povzbudí chuť, případně posilní, pokud se necítím dobře. Obzvlášť během těhotenství, kdy jsem první tři měsíce neměla díky nevolnostem moc chuť jíst, byly vývary a jakékoli
Číst dálHovězí rendang z pomalého hrnce
Výborný recept, který spíš doporučuji opravdovým milovníkům vaření. Není to žádný rychlý recept, i když při troše zručnosti a za použití pomalého hrnce, s ním strávíte celkem max 30-40 minut. Zbytek se vaří samo :-). Miluji vaření a mám ráda z času na čas vyzkoušet nějakou
Číst dálHovězí ragů se zeleninou a celozrnnými těstovinami
Tohle jídlo je ideální připravovat v kombinaci s masovým vývarem. Maso z něj jednoduše použijete na tento recept. Já to dělávám tak, že si jako základ přiravím vývar a maso z něj si uložím do lednice, nebo rovnou zpracuji. Tím, že využijete maso z dlouho taženého
Číst dálKráličí vývar z pomalého hrnce
Tento vývar vařím na noc v pomalém hrnci – díky nízké teplotě varu se vaří velmi šetrně, tedy i chutě se krásně zachovají, ale i veškeré živiny. Za zmínku stojí velmi dobře vstřebatelné bílkoviny, kolagen (který obsahuje aminokyseliny arginin, prolin a glycin). Arginin je
Číst dálSilné masové a kostní vývary
Na vaření vývarů jsem si navykla již během těhotenství a pak mi byly velkým pomocníkem během příprav prvních pokrmů no a dnes s nimi již pracuji pravidelně, protože tyto vývary neoddiskutovatelně patří do zdravé kuchyně. V čem tedy spočívá jejich přínos? Masové a zejména kostní
Číst dálJak ušetřit čas vařením v pomalém hrnci
Samo o sobě to zní zvláštně – šetřit čas pomalým vařením? Uznávám, zní to divně, obzvlášť v dnešní uspěchané době plné řešení „snadno a rychle“ :-). Ale i pomalé vaření dokáže fungovat úplně jinak, než by tomu odpovídali naše běžné očekávání – řeč je totiž o pomalém hrnci a jeho využití, pomocníkovi, se kterým vaření skutečně JE velmi jednoduché a šetří čas.
Číst dál