Pečený pstruh se zeleninovým bulgurem
Celkový čas 30 minutes minut
počet porcí 2 porce
Suroviny
- 1 pstruh vcelku vykuchaný, zbavený šupinek
- bulgur
- brokolice
- 2 mrkve
- 1 paprika
- 1 cibule
- 1 citron
- olivový olej
- ghí
Postup
- Troubu předehřejeme na 200 °C.
- Pstruha očistíme a dáme na papírem vyložený plech. Dovnitř vložíme 2-3 plátky citronu, osolíme a opepříme, příp. můžeme přidat i utřený česnek. Na vrch dáme lžičku ghí a pečeme cca 15-20 min na 200 °C.
- Připravíme zeleninu: Umyjeme a nakrájíme brokolici na růžičky, oloupeme mrkve a nakrájíme na kostky a papriku očistíme a nakrájíme na kostky.
- Zeleninu dáme do parního hrnce a vaříme v páře cca 10 minut.
- Nakrájíme najemno cibuli a pak ji osmahneme na pánvi. Přidáme bulgur a zalijeme dvojnásobným množstvím vody. Okořeníme a vaříme pozvolna cca 7-10 minut.
- K bulguru přidáme uvařenou zeleninu, dochutíme a můžeme podávat k rybě.