Pečený pstruh se zeleninovým bulgurem

Celkový čas 30 minutes
počet porcí 2 porce

Suroviny
  

  • 1 pstruh vcelku vykuchaný, zbavený šupinek
  • bulgur
  • brokolice
  • 2 mrkve
  • 1 paprika
  • 1 cibule
  • 1 citron
  • olivový olej
  • ghí

Postup
 

  • Troubu předehřejeme na 200 °C.
  • Pstruha očistíme a dáme na papírem vyložený plech. Dovnitř vložíme 2-3 plátky citronu, osolíme a opepříme, příp. můžeme přidat i utřený česnek. Na vrch dáme lžičku ghí a pečeme cca 15-20 min na 200 °C.
  • Připravíme zeleninu: Umyjeme a nakrájíme brokolici na růžičky, oloupeme mrkve a nakrájíme na kostky a papriku očistíme a nakrájíme na kostky.
  • Zeleninu dáme do parního hrnce a vaříme v páře cca 10 minut.
  • Nakrájíme najemno cibuli a pak ji osmahneme na pánvi. Přidáme bulgur a zalijeme dvojnásobným množstvím vody. Okořeníme a vaříme pozvolna cca 7-10 minut.
  • K bulguru přidáme uvařenou zeleninu, dochutíme a můžeme podávat k rybě.