Na první pohled vypadá složitě. Avšak příprava se dá rozfázovat, takže konečné vaření je opravdu rychlé a jednoduché. Doporučuji kvasit jáhly rovnou ve větším množství, takže budete mít i případné přílohy k jídlu, nebo něco na zahuštění polévky. Navíc kvašené jáhly mají velmi
Číst dálKadeřávková polévka s mungo fazolkami

Tato polévka se výborně hodí do chladnějšího období (podzim, zima) a díky mungo fazolkám se hodí i jako lehčí oběd např. v kombinaci s kvalitním kváskovým pečivem. Kadeřávek je dobrým zdrojem kyseliny listové (i když ta je citlivá na tepelnou úpravu – má proto smysl ji
Číst dálŠpalda s cizrnou a radicchiem

Hledáte inspiraci pro jarní recept, který bude po zimě víc odlehčený? Výborně – zkuste tento cizrnový recept se špaldou a netradiční červenou čekankou – radicchio. Je to recept inspirovaný středomořskou kuchyní, nechte si chutnat. 😊 Ingredience: 200 g špaldy (předem namočené, ideálně
Číst dálVe stylu středomořské kuchyně

Většině se při pomyšlení na středomořskou kuchyň vybaví ryby a mořské plody, olivy, pečivo, olivový olej. Jenomže středomořská kuchyň je mnohem bohatší. Mně se dnes již vybaví taky luštěniny, celozrnné obiloviny, ořechy, listová zelenina a čerstvé sýry 😊. Co mě na této kuchyni
Číst dálCelozrnné těstoviny s treskou a zeleninou

Tenhle recept se výborně hodí do teplejšího počasí. Je zároveň poměrně rychlý a jednoduchý, je proto ideální pro ty, kteří preferují rychlá a jednoduchá jídla. Nabízím ale alternativu ve formě použití celozrnných těstovin, které jsou dnes již k dostání skoro všude a ve velmi
Číst dál