Rýže Pulao – dokonale chuťově sladěné jídlo podle Ajurvédy

Lýdia Pokorná - Poradkyně pro výživu

Jídlo, po kterém nepřichází chuť na sladké, ani na slané. Moc se mi líbí, jak s jídlem pracuje Ajurvéda, která velmi jemným způsobem dohromady kombinuje všech 6 chutí: hořká, svíravá, sladká, slaná, ostrá a kyselá. A dle konkrétní situace (konkrétní nerovnováha jedince, nebo

Číst dál

Od závodů v jezení na rychlost k úplnému zastavení a vědomému vnímání jídla

Od závodů v jezení na rychlost k úplnému zastavení a vědomému vnímání jídla

Už jste někdy přemýšleli nad tím, jak přijímáme jídlo? Nad způsobem, jakým ho konzumujeme, s jakou energií a v jaké atmosféře ho připravujeme? Co další během jezení děláme a nad čím přemýšlíme? Popíšu jednu situaci, která bude někomu připadat jako každodenní realita, u někoho zas

Číst dál