Ideální je, pokud již máte předem uvařené fazole. Já to dělám tak, že si je min 1 den namáčím, pak je vařím v tlakovém hrnci na 15 minut. Vařím vždy velké množství – cca 500 g suchých fazolí. Uvařené fazole si
Číst dálCizrnový hummus

Cizrnový hummus je univerzální jídlo. Hodí se buď na pečivo ke snídani či svačině, případně si jej můžete dát s pečenou zeleninou a třeba pohankou jako lehčí oběd.
Číst dálFazolová pomazánka s houbami/paprikou

Výborná pomazánka na podzim/zimu. Když můj syn nejedl nějaké období houby, tak tuto pomazánku snědl a ještě si přidal :-). Nemusela jsem ani lhát, houby jsem mu v tom přiznala a vůbec to nevadilo :-). Obměna: Pokud ale houby nemáte rádi, vyzkoušejte tu
Číst dálPomazánka z medvědího česneku s klíčenou vojtěškou

Pomazánka z medvědího česneku s klíčenou vojtěškou Ingredience: Pesto z medvědího česneku: Svazek medvědího česneku, nasekaného na menší kousky 2 lžíce panenského olivového oleje lisovaného za studena Hrst slunečnicových, nebo dýňových semínek, (předem namočit na pár hodin) sůl Dle chuti buď tvaroh, nebo
Číst dál