Zapečené fazole s rajčaty

Chcete do jídelníčku přidat luštěniny ve formě, ve které budou chutnat neodolatelně? Vyzkoušejte tento recept, přidejte k němu kus kvalitního pečiva a hodit se bude taky klidně menší sklenka červeného vína :-).  Můj tip: Uvařte si najednou větší množství těchto fazolí. Část směsi

Číst dál

Cizrnová polévka s lilkem a cuketou

Výborná polévka do chladnějšího období, která příjemně zahřeje, ale hlavně zasytí. Hutnější polévky s větším množstvím zdroje bílkovin se perfektně hodí na odlehčený oběd nebo večeři, ideálně v kombinaci s kváskovým pečivem, nebo obilnou plackou. Případně takovou polévku můžete využít i jako formu snídaně nebo svačiny.

Číst dál

Cizrna na paprice

Jednoduchý recept, který bude chutnat i těm, kteří moc luštěniny nejídávají. Toto jídlo je veganské, pokud ale neseženete rostlinnou smetanu a nemáte problém s tolerancí mléka, pak samozřejmě můžete použít. Toto jídlo mám moc ráda – má jemnou, krémovou chuť, dobře zasytí, ale rozhodně

Číst dál