Fazolové brownies s arónií a kakaovými boby

Lýdia Pokorná - fazolové brownies s arónií a kakaovými boby

Jak použít luštěniny v kuchyni? A že se s nimi dá kouzlit i v dezertech? S použitím luštěnin v klasických dezertech vytvoříte zdravou alternativu ke klasickým dezertům, kterou můžete bez problému použít i jako chytrou svačinku plnou bílkovin. Takovou alternativou pak můžete přirozeně omezovat konzumaci cukru. Doplněním zahřívajícího koření

Číst dál

Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Tenhle recept se hodí výborně na chladná podzimní rána, stačí si k lívanečkům uvařit oblíbený čaj a máte krásný start do dne :-). Tento recept budou milovat i děti, dýně je příjemně sladká, proto ani nepoznají, že jste do lívanečků přepašovali zeleninu :-).

Číst dál

Jáhlový nákyp s tvarohem a borůvkami

Jáhlový nákyp s tvarohem a borůvkami

Hledáte dezert, který by bez výčitek mohl představovat i alternativu zdravé a plnohodnotné svačiny? Tento recept totiž zasytí a taky dodá potřebné živiny a energii. Je to taky výborná alternativa v případě že chcete, nebo musíte ve stravě omezovat lepek. Jáhly vám zpestří jídelníček například

Číst dál

Pomazánka z medvědího česneku s klíčenou vojtěškou

Pomazánka z medvědího česneku s klíčenou vojtěškou

Pomazánka z medvědího česneku s klíčenou vojtěškou Ingredience: Pesto z medvědího česneku: Svazek medvědího česneku, nasekaného na menší kousky 2 lžíce panenského olivového oleje lisovaného za studena Hrst slunečnicových, nebo dýňových semínek, (předem namočit na pár hodin) sůl Dle chuti buď tvaroh, nebo

Číst dál

Jarní koláč z rebarbory

Jarní koláč z rebarbory

Recept slouží výborně jako zdravější alternativa klasických dezertů – obsahuje totiž celozrnnou mouku s vyšším obsahem vlákniny, která víc zasytí a zároveň má nižší glykemický index, než je tomu u klasické hladké mouky. Navíc je tady i vyšší obsah bílkovin, díky použité pohankové mouce

Číst dál