Vývary jsou moje – je to pro mě jídlo, které mě vždy zahřeje, nebo příjemně naladí, povzbudí chuť, případně posilní, pokud se necítím dobře. Obzvlášť během těhotenství, kdy jsem první tři měsíce neměla díky nevolnostem moc chuť jíst, byly vývary a jakékoli
Číst dálHovězí rendang z pomalého hrnce

Výborný recept, který spíš doporučuji opravdovým milovníkům vaření. Není to žádný rychlý recept, i když při troše zručnosti a za použití pomalého hrnce, s ním strávíte celkem max 30-40 minut. Zbytek se vaří samo :-). Miluji vaření a mám ráda z času na čas vyzkoušet nějakou
Číst dálPomazánka z bílých fazolí a sušených rajčat

Ideální je, pokud již máte předem uvařené fazole. Já to dělám tak, že si je min 1 den namáčím, pak je vařím v tlakovém hrnci na 15 minut. Vařím vždy velké množství – cca 500 g suchých fazolí. Uvařené fazole si
Číst dálDomácí žitné housky

Jedná se o velmi jednoduchý recept na žitné celozrnné pečivo. Doporučuji vždy používat kváskové celozrnné pečivo, protože má řadu výhod oproti rychlenému pečivu, bohužel ne každý má doma čas a systém na kváskování, čemu rozumím. Proto se snažím ukázat alternativu, jak si
Číst dálFermentovaná jahelná kaše na zimní rána

Na první pohled vypadá složitě. Avšak příprava se dá rozfázovat, takže konečné vaření je opravdu rychlé a jednoduché. Doporučuji kvasit jáhly rovnou ve větším množství, takže budete mít i případné přílohy k jídlu, nebo něco na zahuštění polévky. Navíc kvašené jáhly mají velmi
Číst dálPečený pstruh se zeleninovým bulgurem
Pečená kuřecí stehna a křídla se zeleninou

Ideální bude, pokud pro tento jednoduchý recept zvolíte kuře vcelku. Můžete totiž najednou připravit víc chodů a budete mít i přípravu na vaření následující den. Navíc, je to i cenově výhodnější :-). Já kupuji kuře v bio kvalitě, takže se opravdu vyplatí volit celé
Číst dálKuřecí prsa se zeleninou a rýží natural
Zapečené fazole s rajčaty

Chcete do jídelníčku přidat luštěniny ve formě, ve které budou chutnat neodolatelně? Vyzkoušejte tento recept, přidejte k němu kus kvalitního pečiva a hodit se bude taky klidně menší sklenka červeného vína :-). Můj tip: Uvařte si najednou větší množství těchto fazolí. Část směsi
Číst dálCizrnová polévka s lilkem a cuketou

Výborná polévka do chladnějšího období, která příjemně zahřeje, ale hlavně zasytí. Hutnější polévky s větším množstvím zdroje bílkovin se perfektně hodí na odlehčený oběd nebo večeři, ideálně v kombinaci s kváskovým pečivem, nebo obilnou plackou. Případně takovou polévku můžete využít i jako formu snídaně nebo svačiny.
Číst dál