Salát z červené quinoi a tresčích jater

Salát z červené quinoi a tresčích jater

Mám moc ráda takové sytější saláty, nebo spíš směsi různých výživných potravin dohromady. Zároveň je to moc jednoduché a rychlé jídlo, které zvládnete připravit do 20-30 minut. Vajíčka, tresčí játra, červená quinoa a zelené fazolky jsou další skvělou kombinací nejen pro nastávající

Číst dál

Pho Bo z pomalého hrnce

Pho Bo z pomalého hrnce

Vývary jsou moje – je to pro mě jídlo, které mě vždy zahřeje, nebo příjemně naladí, povzbudí chuť, případně posilní, pokud se necítím dobře. Obzvlášť během těhotenství, kdy jsem první tři měsíce neměla díky nevolnostem moc chuť jíst, byly vývary a jakékoli

Číst dál

Králičí vývar z pomalého hrnce

Lýdia Pokorná - Poradkyně pro výživu

Tento vývar vařím na noc v pomalém hrnci – díky nízké teplotě varu se vaří velmi šetrně, tedy i chutě se krásně zachovají, ale i veškeré živiny. Za zmínku stojí velmi dobře vstřebatelné bílkoviny, kolagen (který obsahuje aminokyseliny arginin, prolin a glycin). Arginin je

Číst dál

Rýže Pulao – dokonale chuťově sladěné jídlo podle Ajurvédy

Lýdia Pokorná - Poradkyně pro výživu

Jídlo, po kterém nepřichází chuť na sladké, ani na slané. Moc se mi líbí, jak s jídlem pracuje Ajurvéda, která velmi jemným způsobem dohromady kombinuje všech 6 chutí: hořká, svíravá, sladká, slaná, ostrá a kyselá. A dle konkrétní situace (konkrétní nerovnováha jedince, nebo

Číst dál