Snídaňové mungo placky

Snídaňové mungo placky

Mungo placky jsou výbornou alternativou k běžné snídani – a nebojte se, příprava zabere chvilku. Připravíte si pár placek ke snídani a zbytek těsta můžete uložit do lednice na později. Je to velmi výživné jídlo, plné bílkovin, a navíc v kombinaci s obilovinou získáváme kompletní aminokyselinové

Číst dál

Sušenky z klíčené cizrny

Sušenky z klíčené cizrny

Báječný recept, který mě vyléčil ze závislosti na skotském shortbreadu 😊(sušenky, na které nedám dopustit od svého prvního pobytu v úžasném Skotsku). Dlouho jsem hledala různé alternativy a tento recept mi vyřešil jak konzistenci opravdových sušenek, tak i výbornou chuť. A jako benefit k tomu

Číst dál

Rychlá quinoa s červenou řepou a kozím sýrem

Rychlá quinoa s červenou řepou a kozím sýrem

Hledáte inspiraci pro jarní recept, který bude po zimě víc odlehčený? Výborně – zkuste tento chutný recept z quinoi a kozího sýru. Je velmi rychlý, jednoduchý a výživný. Ingredience: 300 g tříbarevné quinoi (mix bílé, černé a červené) – uvařené v rýžovaru Kořenová zelenina – mrkev,

Číst dál

Špalda s cizrnou a radicchiem

Špalda s cizrnou a radicchiem

Hledáte inspiraci pro jarní recept, který bude po zimě víc odlehčený? Výborně – zkuste tento cizrnový recept se špaldou a netradiční červenou čekankou – radicchio. Je to recept inspirovaný středomořskou kuchyní, nechte si chutnat. 😊 Ingredience: 200 g špaldy (předem namočené, ideálně

Číst dál

Celozrnné těstoviny s treskou a zeleninou

Celozrnné těstoviny s treskou a zeleninou

Tenhle recept se výborně hodí do teplejšího počasí. Je zároveň poměrně rychlý a jednoduchý, je proto ideální pro ty, kteří preferují rychlá a jednoduchá jídla. Nabízím ale alternativu ve formě použití celozrnných těstovin, které jsou dnes již k dostání skoro všude a ve velmi

Číst dál

Pomazánka z medvědího česneku s klíčenou vojtěškou

Pomazánka z medvědího česneku s klíčenou vojtěškou

Pomazánka z medvědího česneku s klíčenou vojtěškou Ingredience: Pesto z medvědího česneku: Svazek medvědího česneku, nasekaného na menší kousky 2 lžíce panenského olivového oleje lisovaného za studena Hrst slunečnicových, nebo dýňových semínek, (předem namočit na pár hodin) sůl Dle chuti buď tvaroh, nebo

Číst dál