Tyto placičky jsou velmi univerzální – hodí se jak na svačinu, nebo snídani, tak i na lehčí oběd nebo večeři, ideálně v kombinaci s teplou polévkou. Pokud vyrážíte na cesty, je to taky možnost, jak mít s sebou chutné a kvalitní jídlo do krabičky.

Čočkové placky
Doba vaření 30 minutes minut
Course lehčí oběd, snídaně, svačina
počet porcí 4 porce
Ingredients
- 200 g předem namočené červené čočky
- 100 g uvařené rýže, nebo jáhel
- 1 vejce
- 1 lžička římského kmínu
- sůl, nebo tamari omáčka příp. miso pasta
- pepř
- nasekaná petrželka
- ghí na smažení
Instructions
- Červenou čočku nechte namáčet ve vodě alespoň pár hodin, aby se dala krásně dohladka rozmixovat.
- Čočku pořádně opláchneme a dáme do mixéru společně s ostatními surovinami, kromě ghí.
- Vše mixujeme dohladka. Dle potřeby přidáváme vodu. Výsledná konzistence by měla být trochu hustší - jako těsto na lívance.
- Zahřejeme pánev a opékáme z obou stran na přepuštěném másle.
Keyword červená čočka, placky