Tyto placičky jsou velmi univerzální – hodí se jak na svačinu, nebo snídani, tak i na lehčí oběd nebo večeři, ideálně v kombinaci s teplou polévkou. Pokud vyrážíte na cesty, je to taky možnost, jak mít s sebou chutné a kvalitní jídlo do krabičky. 

Čočkové placky

Doba vaření 30 minutes
Chod lehčí oběd, snídaně, svačina
počet porcí 4 porce

Suroviny
  

  • 200 g předem namočené červené čočky
  • 100 g uvařené rýže, nebo jáhel
  • 1 vejce
  • 1 lžička římského kmínu
  • sůl, nebo tamari omáčka příp. miso pasta
  • pepř
  • nasekaná petrželka
  • ghí na smažení

Postup
 

  • Červenou čočku nechte namáčet ve vodě alespoň pár hodin, aby se dala krásně dohladka rozmixovat.
  • Čočku pořádně opláchneme a dáme do mixéru společně s ostatními surovinami, kromě ghí.
  • Vše mixujeme dohladka. Dle potřeby přidáváme vodu. Výsledná konzistence by měla být trochu hustší - jako těsto na lívance.
  • Zahřejeme pánev a opékáme z obou stran na přepuštěném másle.
Klíčová slova červená čočka, placky