Tenhle recept se výborně hodí do teplejšího počasí. Je zároveň poměrně rychlý a jednoduchý, je proto ideální pro ty, kteří preferují rychlá a jednoduchá jídla.

Nabízím ale alternativu ve formě použití celozrnných těstovin, které jsou dnes již k dostání skoro všude a ve velmi široké nabídce. Má smysl je zařazovat do svého jídelníčku, zvlášť v případech, kdy těstoviny tvoří častou přílohu vašich jídel. Proč? Obsahují více vlákniny a cenných minerálů, mají nižší glykemický index a nerozvařují se.

Když už těstoviny, tak je podávejte s dostatečným množstvím bílkoviny a zeleniny – získáte tak bohatý a živinami nabitý pokrm.

Jak na to 

Ingredience:

  • Celozrnné těstoviny
  • Treska filet
  • Brokolice
  • Zelený hrášek
  • Rukola
  • Koření dle chuti

Postup:

  1. Uvaříme si těstoviny.
  2. Na pánvi zahřejeme olej a na jedné částí restujeme tresku, na druhé restujeme kousky brokolice.
  3. Ke konci jen mírně podlijeme vodou a lehce podusíme pod pokličkou, přidáme hrášek.
  4. Na závěr dochutíme solí, pepřem, případně čerstvými bylinkami dle chuti a vmícháme uvařené těstoviny.
  5. Na talíř připravíme lůžko z rukoly, na něj pak položíme těstoviny s treskou a zeleninou a podáváme.

Můžete dělat různé obměny, například místo ryby použít mozzarellu, kozí, nebo ovčí sýr, z rostlinných potravin se hodí například opečený tempeh :-).

Dobrou chuť 🙂