Po dlouhé době jsem udělala paellu s masem – většinou ji dělám ve vege stylu, protože doma nejsme všichni masojedlíci. 🙂 Tentokrát ale stála za to. Paella je velmi jednoduché jídlo a zároveň výjimečně chutné. Pokud se chystáte paellu zkusit, vždy mějte
Číst dálVe stylu středomořské kuchyně
Většině se při pomyšlení na středomořskou kuchyň vybaví ryby a mořské plody, olivy, pečivo, olivový olej. Jenomže středomořská kuchyň je mnohem bohatší. Mně se dnes již vybaví taky luštěniny, celozrnné obiloviny, ořechy, listová zelenina a čerstvé sýry 😊. Co mě na této kuchyni
Číst dálSilné masové a kostní vývary
Na vaření vývarů jsem si navykla již během těhotenství a pak mi byly velkým pomocníkem během příprav prvních pokrmů no a dnes s nimi již pracuji pravidelně, protože tyto vývary neoddiskutovatelně patří do zdravé kuchyně. V čem tedy spočívá jejich přínos? Masové a zejména kostní
Číst dálKdy si naplánovat sportovní aktivitu?
Vždy platí, že jakýkoli sport či aktivita je lepší než žádná. Hýbat se je dobré kdykoli během dne, ideálně kdykoli to bude možné. Alespoň procházka, mírné běžecké tempo, nebo jen domácí úklid, či práce na zahradě. V momentu, kdy ale řešíme už maximalizaci
Číst dálCelozrnné těstoviny s treskou a zeleninou
Tenhle recept se výborně hodí do teplejšího počasí. Je zároveň poměrně rychlý a jednoduchý, je proto ideální pro ty, kteří preferují rychlá a jednoduchá jídla. Nabízím ale alternativu ve formě použití celozrnných těstovin, které jsou dnes již k dostání skoro všude a ve velmi
Číst dálJáhlový nákyp s tvarohem a sezónním ovocem
Bezlepkový zdravý dezert Hledáte dezert, který by bez výčitek mohl představovat i alternativu zdravé a plnohodnotné svačiny? Tento výborný jahelník s tvarohem totiž zasytí a taky dodá potřebné živiny a energii. Je to taky výborná alternativa v případě že chcete, nebo musíte, ve stravě omezovat lepek.
Číst dálTip na svačinku a oběd do krabičky pro dítko
Když dávám Jonáška do školičky, kde tráví čas do odpoledních hodin, připravuji mu jednu větší svačinu, jednu takovou spíš na zobání a oběd. Tam, kam zatím chodíme my, si jídlo musíme připravovat, takže to vše dělám ráno. Ale může to být
Číst dálPomazánka z medvědího česneku s klíčenou vojtěškou
Pomazánka z medvědího česneku s klíčenou vojtěškou Ingredience: Pesto z medvědího česneku: Svazek medvědího česneku, nasekaného na menší kousky 2 lžíce panenského olivového oleje lisovaného za studena Hrst slunečnicových, nebo dýňových semínek, (předem namočit na pár hodin) sůl Dle chuti buď tvaroh, nebo
Číst dálJarní koláč z rebarbory
Recept slouží výborně jako zdravější alternativa klasických dezertů – obsahuje totiž celozrnnou mouku s vyšším obsahem vlákniny, která víc zasytí a zároveň má nižší glykemický index, než je tomu u klasické hladké mouky. Navíc je tady i vyšší obsah bílkovin, díky použité pohankové mouce
Číst dálPohanková kaše s banánem a kokosem – chutná snídaně i svačina
O pohance Pohanka je pseudoobilovina, podobně jako quinoa, nebo amarant. Pohanka je bezlepková a dá se s ní tak oživit mnohdy hodně monotónní jídelníček, ve kterém by byla většina příloh tvořena pšenicí (ráno pečivo, k obědu knedlík, večer těstoviny, k svačinám nějaká bageta, do
Číst dál