Snídaňové mungo placky

Mungo placky jsou výbornou alternativou k běžné snídani – a nebojte se, příprava zabere chvilku. Připravíte si pár placek ke snídani a zbytek těsta můžete uložit do lednice na později. Je to velmi výživné jídlo, plné bílkovin, a navíc v kombinaci s obilovinou získáváme kompletní aminokyselinové

Číst dál

Sušenky z klíčené cizrny

Báječný recept, který mě vyléčil ze závislosti na skotském shortbreadu (sušenky, na které nedám dopustit od svého prvního pobytu v úžasném Skotsku). Dlouho jsem hledala různé alternativy a tento recept mi vyřešil jak konzistenci opravdových sušenek, tak i výbornou chuť. A jako benefit k tomu

Číst dál

Špalda s cizrnou a radicchiem

Hledáte inspiraci pro jarní recept, který bude po zimě víc odlehčený? Výborně – zkuste tento cizrnový recept se špaldou a netradiční červenou čekankou – radicchio. Je to recept inspirovaný středomořskou kuchyní, nechte si chutnat. 😊 Ingredience: 200 g špaldy (předem namočené, ideálně

Číst dál
Jak omezit konzumaci cukru

Jak se zbavit závislosti na cukru – jedná se skutečně jen o trendy záležitost?

Zní to téměř jako nová módní vlna, kterou časem vystřídá jiná. Lidi, kteří se snaží omezovat cukr ve stravě jsou často vnímání jako extrémisti, je tomu skutečně tak? Kde je hranice zdravé konzumace cukru a kdy už bije alarm na poplach? Potíž je, že problémy spojovány s jeho nadměrnou konzumací nás nebolí, a tak si nemusíme uvědomit, kdy je ten správný čas na zatažení brzdy.

Číst dál

Thajská kokosová polévka

Dnes něco na zahřátí 😊, máte rádi polévky? My ano, obzvlášť pokud se trochu ochladí, jako je tomu poslední dobou. V takové dny rádi připravujeme thajskou kokosovou polévku, která prohřeje, zasytí a zároveň nás jemně sladká kokosová chuť i příjemně naladí. Ingredience: 5-6

Číst dál