TIP: Když je připravuji, rovnou si udělám víc těsta – něco na snídani a zbylé lívanečky dám do lednice a mám je pak ke svačině, která může být slaná (pokud to takto zamýšlím, vynechávám rozinky v těstu rozinky). Využívejte tyto možnosti, protože si
Číst dálSnídaňové mungo placky
Mungo placky jsou výbornou alternativou k běžné snídani – a nebojte se, příprava zabere chvilku. Připravíte si pár placek ke snídani a zbytek těsta můžete uložit do lednice na později. Je to velmi výživné jídlo, plné bílkovin, a navíc v kombinaci s obilovinou získáváme kompletní aminokyselinové
Číst dálSušenky z klíčené cizrny
Báječný recept, který mě vyléčil ze závislosti na skotském shortbreadu (sušenky, na které nedám dopustit od svého prvního pobytu v úžasném Skotsku). Dlouho jsem hledala různé alternativy a tento recept mi vyřešil jak konzistenci opravdových sušenek, tak i výbornou chuť. A jako benefit k tomu
Číst dálRychlá quinoa s červenou řepou a kozím sýrem
Hledáte inspiraci pro jarní recept, který bude po zimě víc odlehčený? Výborně – zkuste tento chutný recept z quinoi a kozího sýru. Je velmi rychlý, jednoduchý a výživný. Ingredience: 300 g tříbarevné quinoi (mix bílé, černé a červené) – uvařené v rýžovaru Kořenová zelenina – mrkev,
Číst dálŠpalda s cizrnou a radicchiem
Hledáte inspiraci pro jarní recept, který bude po zimě víc odlehčený? Výborně – zkuste tento cizrnový recept se špaldou a netradiční červenou čekankou – radicchio. Je to recept inspirovaný středomořskou kuchyní, nechte si chutnat. 😊 Ingredience: 200 g špaldy (předem namočené, ideálně
Číst dálJak se zbavit závislosti na cukru – jedná se skutečně jen o trendy záležitost?
Zní to téměř jako nová módní vlna, kterou časem vystřídá jiná. Lidi, kteří se snaží omezovat cukr ve stravě jsou často vnímání jako extrémisti, je tomu skutečně tak? Kde je hranice zdravé konzumace cukru a kdy už bije alarm na poplach? Potíž je, že problémy spojovány s jeho nadměrnou konzumací nás nebolí, a tak si nemusíme uvědomit, kdy je ten správný čas na zatažení brzdy.
Číst dálLahodná sekaná z mletého hovězího a zeleniny
Pokud milujete sekanou, není nic lepšího než si ji jednoduše připravit doma. Pojďte si připravit kvalitní a zdravou verzi tradiční sekané. Pokud vařím masová jídla, dělám je z menšího množství, protože u nás doma nejíme maso všichni :-). Vy si ale klidně množství
Číst dálJaké složení má tempeh, pokud ho vyrobíte doma
Zajímalo by vás, zda je výroba domácího tempehu náročná? Na čas možná, jinak je postup velmi jednoduchý a zvládne ho každý. A chuť a další výhody za to rozhodně stojí! Co je tempeh? Jaké má složení? Tempeh je původem indonéská forma fermentované sóji,
Číst dálHruškovo-tvarohový celozrnný koláč pro chladné časy
Koláč, který se báječně hodí do chladnějších období. Hrušky dozrávají na podzim, ale také je možné použít i jablka. Je to sice pořád dezert, ale svým složením to může nahradit i dobrou svačinku na dopoledne. Ingredience: Na korpus: 110 g kokosového oleje
Číst dálThajská kokosová polévka
Dnes něco na zahřátí 😊, máte rádi polévky? My ano, obzvlášť pokud se trochu ochladí, jako je tomu poslední dobou. V takové dny rádi připravujeme thajskou kokosovou polévku, která prohřeje, zasytí a zároveň nás jemně sladká kokosová chuť i příjemně naladí. Ingredience: 5-6
Číst dál