Tohle jídlo je ideální připravovat v kombinaci s masovým vývarem. Maso z něj jednoduše použijete na tento recept. Já to dělávám tak, že si jako základ přiravím vývar a maso z něj si uložím do lednice, nebo rovnou zpracuji.

Tím, že využijete maso z dlouho taženého vaření, bude mnohem lépe stravitelné :-).

Hovězí ragú s kořenovou zeleninou

Celkový čas 30 minutes
Chod hlavní chod, lehčí večeře, oběd
počet porcí 2 porce

Suroviny
  

  • 200 g uvařeného hovězího masa z masokostního vývaru
  • 500 g zeleniny (mrkev, pastinák, fenyk, řapíkatý celer)
  • 4 lžíce rajčatového pyré
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • olivový olej
  • pepř, sůl
  • citronová šťáva
  • 200 g celozrnných těstovin

Postup
 

  • Nakrájíme zeleninu a dáme ji vařit do parního hrnce na 15 minut.
  • Postavíme vodu na těstoviny. Pak si uvaříme těstoviny.
  • Na pánvi orestujeme najemno nakrájenou cibulku s česnekem.
  • Uvařenou zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem (pár pulzů).
  • Přidáme zeleninu k cibulce, podlijeme hovězím vývarem a přidáme rajčarové pyré, koření a nadrobno nakrájené maso.
  • Servírujeme pokapané olivovým olejem, citronovou šťávou a lahůdkovým droždím.

Obměna: Pokud vaříte i pro vegetariány, pak do jídla použijte zeleninový vývar a část omáčky (ještě než tam přišlo maso) dejte stranou. Do ní přidejte např. černé fazole, nebo jakoukoli jinou luštěninu. Přidejte 1-2 lžíce rajčatového pyré a dochuťte.