Tohle jídlo je ideální připravovat v kombinaci s masovým vývarem. Maso z něj jednoduše použijete na tento recept. Já to dělávám tak, že si jako základ přiravím vývar a maso z něj si uložím do lednice, nebo rovnou zpracuji.
Tím, že využijete maso z dlouho taženého vaření, bude mnohem lépe stravitelné :-).
Hovězí ragú s kořenovou zeleninou
Celkový čas 30 minutes minut
Chod hlavní chod, lehčí večeře, oběd
počet porcí 2 porce
Suroviny
- 200 g uvařeného hovězího masa z masokostního vývaru
- 500 g zeleniny (mrkev, pastinák, fenyk, řapíkatý celer)
- 4 lžíce rajčatového pyré
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- olivový olej
- pepř, sůl
- citronová šťáva
- 200 g celozrnných těstovin
Postup
- Nakrájíme zeleninu a dáme ji vařit do parního hrnce na 15 minut.
- Postavíme vodu na těstoviny. Pak si uvaříme těstoviny.
- Na pánvi orestujeme najemno nakrájenou cibulku s česnekem.
- Uvařenou zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem (pár pulzů).
- Přidáme zeleninu k cibulce, podlijeme hovězím vývarem a přidáme rajčarové pyré, koření a nadrobno nakrájené maso.
- Servírujeme pokapané olivovým olejem, citronovou šťávou a lahůdkovým droždím.
Obměna: Pokud vaříte i pro vegetariány, pak do jídla použijte zeleninový vývar a část omáčky (ještě než tam přišlo maso) dejte stranou. Do ní přidejte např. černé fazole, nebo jakoukoli jinou luštěninu. Přidejte 1-2 lžíce rajčatového pyré a dochuťte.