Zpět
Tisknout
Obrázek receptu
Smaller
Normal
Larger
Hovězí ragú s kořenovou zeleninou
Vytisknout recept
Připnout recept
Celkový čas
30
minutes
minut
Chod
hlavní chod, lehčí večeře, oběd
počet porcí
2
porce
Suroviny
200
g
uvařeného hovězího masa z masokostního vývaru
500
g
zeleniny
(mrkev, pastinák, fenyk, řapíkatý celer)
4
lžíce
rajčatového pyré
1
cibule
1
stroužek
česneku
olivový olej
pepř, sůl
citronová šťáva
200
g
celozrnných těstovin
Postup
Nakrájíme zeleninu a dáme ji vařit do parního hrnce na 15 minut.
Postavíme vodu na těstoviny. Pak si uvaříme těstoviny.
Na pánvi orestujeme najemno nakrájenou cibulku s česnekem.
Uvařenou zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem (pár pulzů).
Přidáme zeleninu k cibulce, podlijeme hovězím vývarem a přidáme rajčarové pyré, koření a nadrobno nakrájené maso.
Servírujeme pokapané olivovým olejem, citronovou šťávou a lahůdkovým droždím.