Často se mě ptáte na zdravé cukroví. Dávám sem proto recept na oblíbené mé linecké cukroví – do toho já jsem veliký blázen. Prostě klasika… 🙂 Tento recept jsem zvolila bezlepkový, a to z toho důvodu, že pokud už budeme mlsat, tak ať je to o něco menší zlo, ať alespoň u cukroví omezíme lepek. Pečení je na Vánoce spousta a lepku a cukru si ještě užijete u návštěv a rodiny. Má proto smysl trochu kombinovat, a právě vyváženost lepkových a bezlepkových potravin je za mě vhodnou cestou. 

Pozor, i „zdravé“ cukroví je pořád cukroví. Pokud si ale chcete Vánoce opravdu vychutnat, pak je dobré se o svůj jídelníček starat v průběhu celého roku a pak si Vánoce zážitkově užít se vším, co k nim patří :-).

Tip: Část cukroví můžete namočit do hořké čokolády na zpestření :-).

Bezlepkové linecké cukroví

Čas přípravy 1 hour
Doba vaření 7 minutes
Čas na odpočinek těsta 1 hour

Suroviny
  

  • 500 g Bezlepkové směsi na pečení Probio
  • 220 g Farmářského másla
  • 100 g Sladidla např. Panela
  • 2 Vejce
  • 1 lžička Citronové kůry
  • Džem např. Červený rybíz

Postup
 

  • Smícháme všechny suroviny a vytvoříme těsto.
  • Těsto necháme na hodinu odpočinout v lednici.
  • Zapneme troubu na 180 stupňů.
  • Vytvoříme tenký plát, ze kterého vykrajujeme koláčky a pokládáme na pečícím papírem vyložený plech.
  • Pečeme cca 7 minut a průběžně kontrolujeme.
  • Nakonec cukroví spojujeme džemem :-).