Hledáte inspiraci pro jarní recept, který bude po zimě víc odlehčený? Výborně – zkuste tento chutný recept z quinoi a kozího sýru. Je velmi rychlý, jednoduchý a výživný.
Ingredience:
- 300 g tříbarevné quinoi (mix bílé, černé a červené) – uvařené v rýžovaru
- Kořenová zelenina – mrkev, petržel, červená řepa
- 1 cibule
- Koření: sůl, pepř, trochu provensálského koření
- Olivový olej
- Čerstvý kozí sýr
- Klíčky na zdobení
Co připravit večer předem:
Večer předem nechte namáčet quinou – odstraní se pak antinutriční látky a rychleji se i uvaří. Tento postup nevynechávejte. Víc informací o namáčení a fermentaci najdete ve skupině.
Postup:
- Quinou před přípravou necháme namáčet na minimálně 8 hodin, lepší i na delší dobu, případně ji nafermentujeme.
- Quinou uvaříme – já jsem zvolila vaření v rýžovaru, je pak hezky načechraná. Ale klidně ji uvařte v hrnci v poměru 1:2 (quinoa : voda) a lehce posolte. Po uvaření ji nechte dojít, ať je hezky nadýchaná.
- Připravte si zeleninu – oloupejte, nakrájejte na menší kousky. Dejte do pařáčku na 25 minut.
- Najemno nakrájejte cibuli, rozehřejte pánev a cibuli restujte na oleji dozlatova.
- Pak přidejte uvařenou quinou, zeleninu, okořeňte a sundejte z plamene.
- Podávejte s kozím sýrem, klíčky a čerstvými bylinkami (perfektní bude bazalka).
Dobrou chuť! 🙂