Hledáte inspiraci pro jarní recept, který bude po zimě víc odlehčený? Výborně – zkuste tento chutný recept z quinoi a kozího sýru. Je velmi rychlý, jednoduchý a výživný.

Ingredience:

  • 300 g tříbarevné quinoi (mix bílé, černé a červené) – uvařené v rýžovaru
  • Kořenová zelenina – mrkev, petržel, červená řepa
  • 1 cibule
  • Koření: sůl, pepř, trochu provensálského koření
  • Olivový olej
  • Čerstvý kozí sýr
  • Klíčky na zdobení

Co připravit večer předem:

Večer předem nechte namáčet quinou – odstraní se pak antinutriční látky a rychleji se i uvaří. Tento postup nevynechávejte. Víc informací o namáčení a fermentaci najdete ve skupině.

Postup:

  1. Quinou před přípravou necháme namáčet na minimálně 8 hodin, lepší i na delší dobu, případně ji nafermentujeme.
  2. Quinou uvaříme – já jsem zvolila vaření v rýžovaru, je pak hezky načechraná. Ale klidně ji uvařte v hrnci v poměru 1:2 (quinoa : voda) a lehce posolte. Po uvaření ji nechte dojít, ať je hezky nadýchaná.
  3. Připravte si zeleninu – oloupejte, nakrájejte na menší kousky. Dejte do pařáčku na 25 minut.
  4. Najemno nakrájejte cibuli, rozehřejte pánev a cibuli restujte na oleji dozlatova.
  5. Pak přidejte uvařenou quinou, zeleninu, okořeňte a sundejte z plamene.
  6. Podávejte s kozím sýrem, klíčky a čerstvými bylinkami (perfektní bude bazalka).
Dobrou chuť! 🙂