Báječný recept, který mě vyléčil ze závislosti na skotském shortbreadu 😊(sušenky, na které nedám dopustit od svého prvního pobytu v úžasném Skotsku).

Dlouho jsem hledala různé alternativy a tento recept mi vyřešil jak konzistenci opravdových sušenek, tak i výbornou chuť. A jako benefit k tomu je přidaná výživová hodnota – a to obsah kvalitních bílkovin v cizrně, a navíc velmi dobrá stravitelnost díky použití klíčených potravin.

Recept je inspirován recepty značky Semix.

Báječné cizrnové sušenky z klíčené cizrny

Čas přípravy 15 minut
Doba vaření 15 minut
Chod dezert, svačina

Suroviny
  

  • 200 g mouky ze sušené naklíčené cizrny (koupila jsem sušenou naklíčenou cizrnu značky Semix, dostupnou např. v Lidlu a rozmixovala)
  • 100 g kokosového oleje
  • 60 g mandlového másla příp. arašídového másla
  • 40 g ovesných vloček klidně rovnou naklíčených (Semix)
  • 80 g třtinového cukru
  • Rozinky, strouhaný kokos, nebo kousky čokolády
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli

Postup
 

  • Cizrnu rozmixujeme na mouku. Pak ji smícháme s cukrem, solí, jedlou sodou a ovesnými vločkami.
  • Smícháme společně kokosový olej a ořechové máslo.
  • Obě směsi spojíme a smícháme. V případě nutnosti přidáme trochu vody, aby byla výsledná hmota dobře tvarovatelná.
  • Tvarujeme malé kuličky, které pak přeneseme na papírem vyložený plech a z kuliček pak tvarujeme placičky – cca 5-6 mm hrubé.
  • Pečeme v troubě cca 15 minut dozlatova při teplotě 160 stupňů. 
Klíčová slova cizrna, klíčené, sušenky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating