Zpět
Podzimní dýňový salát

Podzimní dýňový salát s kozím sýrem a fazolemi

Doba vaření 20 minutes
Chod lehčí oběd, lehčí večeře
počet porcí 2 porce

Suroviny
  

  • 1/2 dýňě Hokkaido
  • 250 g uvařených fazolí černé oko příp. fazolek adzuki
  • 100 g čerstvého farmářského kozího sýru
  • 1 červená cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce tmavé miso pasty např. Genmai Miso
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 nakrájená zelená cibulka

Postup
 

  • Troubu předehřejeme na 200 °C.
  • Dýni omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli na osminky a česnek na plátky.
  • Na plech dáme pečící papír, na něj dýni, česnek a cibuli. Vedle v menší misce smícháme miso pastu s olivovým olejem a pořádně promícháme do pasty.
  • Vzniklou pastu pořádně promícháme se zeleninou na pečícím papíře a pečeme v troubě 15 minut.
  • Po deseti minutách na plech přidáme ještě fazolky, lehce promícháme a pečeme zbylých 5 minut.
  • Po upečení směs servírujeme na talíř, na vrch dáme kozí sýr a zelenou cibulku a můžeme podávat.
Klíčová slova dýně, fazole, kozí sýr, podzim