Zpět
Tisknout
Obrázek receptu
Smaller
Normal
Larger
Podzimní dýňový salát s kozím sýrem a fazolemi
Vytisknout recept
Připnout recept
Doba vaření
20
minutes
minut
Chod
lehčí oběd, lehčí večeře
počet porcí
2
porce
Suroviny
1/2
dýňě Hokkaido
250
g
uvařených fazolí černé oko
příp. fazolek adzuki
100
g
čerstvého farmářského kozího sýru
1
červená cibule
1
stroužek
česneku
1
lžíce
tmavé miso pasty
např. Genmai Miso
2
lžíce
olivového oleje
1
nakrájená zelená cibulka
Postup
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Dýni omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli na osminky a česnek na plátky.
Na plech dáme pečící papír, na něj dýni, česnek a cibuli. Vedle v menší misce smícháme miso pastu s olivovým olejem a pořádně promícháme do pasty.
Vzniklou pastu pořádně promícháme se zeleninou na pečícím papíře a pečeme v troubě 15 minut.
Po deseti minutách na plech přidáme ještě fazolky, lehce promícháme a pečeme zbylých 5 minut.
Po upečení směs servírujeme na talíř, na vrch dáme kozí sýr a zelenou cibulku a můžeme podávat.
Klíčová slova
dýně, fazole, kozí sýr, podzim