Zpět
Sytý salát s vajíčkem a sardinkami

Salát s vajíčkem a sardinkami

Čas přípravy 10 minutes
Doba vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
počet porcí 4 porce

Suroviny
  

  • 400 g brambory
  • 1-2 ks červené cibule
  • 200 g chřest
  • 200 g paprika kapie
  • 1 ks hlávkový salát
  • 2 ks sardinky ve vlastní šťávě
  • 4 ks vejce
  • 100 ml jogurt
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce voda
  • 4 lžíce olivový olej extra virgin
  • sůl, pepř

Postup
 

  • Do hrnce dejte vařit vodu a předehřejte troubu na 180 stupňů.
  • Uvařte brambory - rozkrojte je na čtvrtiny, uvařte klidně i se slupkou. Cca 15-20 minut.
  • Vedle brambor dejte vařit vejce na hniličku, tzn. na 5-6 minut varu.
  • V troubě upečte kapii - já přidala ještě červenou cibuli, mám ji moc ráda pečenou :-).
  • Mezitím si připravte zálivku - smíchejte jogurt, citronovou šťávu, olivový olej a koření.
  • Až se dovaří brambory, dejte na 2 minutky do vody ještě chřest.
  • Do velké mísy přidejte všechny brambory, kapii s cibulí, chřest, salát a sardinky. Vše promíchejte v zálivce. Naservírujte na talíř a na vrch přidejte vajíčko.