Zpět
Pho Bo z pomalého hrnce

Pho Bo z pomalého hrnce

Čas přípravy 20 minutes
Doba vaření 8 hours
počet porcí 4 porce

Suroviny
  

Vývar

  • 500 g hovězí oháňka, nebo řebra
  • 500 g hovězí svíčková
  • 1 cibule rozříznuta na 2 části
  • 5 cm kus zázvoru na plátky
  • 3 badyány
  • 2 kůry skořice
  • 3 tobolky kardamonu ideálně kardamon černý
  • 1 lžička semínek koriandru
  • 2 mrkve na menší kusy
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce tamari

K podávání

  • rýžové nudle
  • jarní cibulka
  • šalotka na jemné plátky
  • čerstvé klíčky
  • koriandr

Postup
 

  • Zahřejeme pánev a nasucho orestujeme cibuli, zázvor a koření.
  • Do pomalého hrnce dáme maso, orestované koření, cibuli, mrkev a 7-8 hrnků vody. Přidáme sůl, cukr a omáčky.
  • Necháme lehce probublávat na nízkém stupni po dobu 8 hodin. Ideálně přes noc. Chceme silný vývar.
  • Maso vyndáme a nakrájíme na tenké plátky.
  • Vývar opatrně přecedíme přes sítko.
  • Podáváme s rýžovými nudlemi, čerstvou jarní cibulkou, nakrájenou šalotkou, koriandrem a čerstvými klíčky.