Zpět

Zapečené fazole s rajčaty

Celkový čas 1 hour
počet porcí 4 porce

Suroviny
  

  • 500 g uvařených bílých fazolí (příp. i fazolí ledvina)
  • 2 šalotky nakrájených najemno
  • 2 stroužky česneku nakrájeného nadrobno
  • 500 g konzervovaných rajčat
  • 1 lžička třtinového cukru
  • extra panenský olivový olej
  • 2 lžičky provensálských bylinek
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1 lžička uzené papriky
  • nasekané bylinky k podávání
  • sůl, pepř na dochucení
  • citronová šťáva

Postup
 

  • Troubu předehřejte na 180 stupňů.
  • Zahřejte pánev a na středním ohni na olivovém oleji opékejte nejdřív šalotky a pak přidejte česnek.
  • Přidejte bylinky, koření a cukr a chvilku restujte.
  • Přidejte loupaná rajčata a fazole. Nechte pár minut na pánvi a míchejte.
  • Přesuňte směs do zapékací nádoby a pečte cca 45-55 minut.
  • Na závěr pokapejte citronovou šťávou, posypte nasekanými bylinkami a zakápněte olivovým olejem. Podávat můžete s pečivem.