Ingredience:

  • 200 g velkých bílých fazolí (nechte namočené přes noc)
  • 300 g oloupaných rajčat, příp. loupaných rajčat v konzervě
  • 1 velká cibule
  • 1-2 stroužky česneku
  • 2-3 lžíce olivového oleje
  • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1 lžička mleté skořice (nesmí chybět)
  • hrst hladkolisté petržele, na zdobení

Postup:

  1. Fazole slejte, omyjte a nechte vařit (já vařím s kouskem řasy), ideálně v tlakovém hrnci (cca 20 min).
  2. Troubu předehřejte na 180 °C.
  3. Na pánvičce zahřejte olej, osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte rajčata, drcený česnek a koření. Vařte doměkka.
  4. Do směsi přidejte fazole, přendejte do vymazané zapékací formy a pořádně promíchejte.
    Pečte cca 35-40 min.
  5. Na závěr směs posypte petrželí, pokapejte olivovým olejem a podávejte s malým kouskem pečiva a salátem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *