Zpět
Hovězí rendang z pomalého hrnce

Hovězí rendang z pomalého hrnce

Čas přípravy 30 minutes
Doba vaření 8 hours
počet porcí 4 porce

Suroviny
  

  • 2 kusy citronové trávy nakrájené najemno
  • 2 šalotky nakrájené na menší kousky
  • 5 cm kus zázvoru nakrájený na plátky
  • 5 stroužků česneku
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 ks skořicová kůra
  • 1 badyán
  • 4 tobolky zeleného kardamonu
  • 4 hřebíčky
  • 2 lžičky kari koření
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 10 limetkových listů nasekaných najemno
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžíce jaggery nebo hnědého cukru
  • 1 kg hovězího masa nakrájeného na menší kousky
  • 250 ml kokosového krému
  • šťáva z 1/2 limetky

Postup
 

  • Citronovou trávu, zázvor, šalotky a česnek rozmixujeme na pastu. Dáme stranou.
  • Na pánvi zahřejeme kokosový olej a orestujeme skořici, badyán, hřebíčky a kardamon. Až začne koření vonět, přidáme pastu, kterou jsme si připravili na začátku. Chvíli restujeme.
  • Do pasty přidáme kajenský pepř a kari koření a společně promícháme. Restujeme do vzniku hustější pasty.
  • Pomalý hrnec lehce promažeme olejem, přidáme pastu, limetkové listy, sůl, cukr, pár lžic vody a maso. Vše pořádně zamícháme a vaříme buď 8 hodin na nízkém stupni (na noc), nebo 4 hodiny na vysokém stupni (přes den).
  • Na závěr přidáme kokosový krém a šťávu z limetky a vařte ještě asi 20-30 minut bez pokličky.
  • Podávejte s rýží, zelenými fazolkami a nasekaným koriandrem.