Zpět
Tisknout
Obrázek receptu
Smaller
Normal
Larger
Fermentovaná jahelná kaše s listovou zeleninou, vajíčkem a dýňovými semínky
Vytisknout recept
Připnout recept
Celkový čas
20
minutes
minut
Chod
snídaně
počet porcí
2
porce
Suroviny
hrnek
jáhel
4
lžíce
dýňových semínek
2
vajíčka
2 hrsti
mladého špenátu
hrst
nasekané kudrnky
olivový olej
menší hrstička
wakame
2
lžíce
lahůdkového droždí
sůl, pepř
Postup
2 dny před přípravou
Necháme kvasit jáhly - zalijeme dvojnásobným množstvím vody s fermentační kulturou, např. 2 lžíce kefíru. Necháme při pokojové teplotě 2 dny.
Večer před přípravou si namočíme dýňová semínka ve vodě.
V den přípravy
Jáhly propláchnu a dám do rýžovaru s novou vodou a řasou.
Mezitím si na pánvičce připravím vajíčka a spařím špenát.
Uvařené jáhly dám do misky, přidám vajíčko, špenát, dýňová semínka a posypu kudrnkou, lahůdkovým droždím a zakápnu olivovým olejem.