Zpět

Fermentovaná jahelná kaše s listovou zeleninou, vajíčkem a dýňovými semínky

Celkový čas 20 minutes
Chod snídaně
počet porcí 2 porce

Suroviny
  

  • hrnek jáhel
  • 4 lžíce dýňových semínek
  • 2 vajíčka
  • 2 hrsti mladého špenátu
  • hrst nasekané kudrnky
  • olivový olej
  • menší hrstička wakame
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • sůl, pepř

Postup
 

2 dny před přípravou

  • Necháme kvasit jáhly - zalijeme dvojnásobným množstvím vody s fermentační kulturou, např. 2 lžíce kefíru. Necháme při pokojové teplotě 2 dny.
  • Večer před přípravou si namočíme dýňová semínka ve vodě.

V den přípravy

  • Jáhly propláchnu a dám do rýžovaru s novou vodou a řasou.
  • Mezitím si na pánvičce připravím vajíčka a spařím špenát.
  • Uvařené jáhly dám do misky, přidám vajíčko, špenát, dýňová semínka a posypu kudrnkou, lahůdkovým droždím a zakápnu olivovým olejem.