Zpět
Tisknout
Obrázek receptu
Smaller
Normal
Larger
Veganská cizrna na paprice
Vytisknout recept
Připnout recept
Čas přípravy
10
minutes
minut
Celkový čas
20
minutes
minut
počet porcí
4
porce
Suroviny
800
g
uvařené cizrny
(cca 320 g cizrny v suchém stavu)
3
šalotky
1
stroužek
česneku
1
větší pórek
umytý a nakrájený najemno
200
g
špenátu
umytého a nakrájeného na větší kousky
1
lžíce
sladké papriky
část můžete nahradit uzenou paprikou
500
ml
zeleninového vývaru
250-300
ml
rostlinné nebo ořechové smetany
dá se vynechat
šťáva z 1 citronu
olivový olej
pepř a sůl
Postup
Zahřejeme si olej ve větším kastrolu a osmahneme šalotky a česnek dozlatova.
Přidejte papriku a restujte cca minutu a pak zalijte vývarem.
Přidejte uvařenou cizrnu a pár krát zapulzujte směs tyčovým mixérem, aby se mírně zahustila. Nechte větší část nerozmixovanou.
Přidejte pórek a špenát a vařte do změknutí.
Nakonec přidejte smetanu, odstavte z varu. Dochuťte kořením a šťávou z citronu.
K podávání se perfektně hodí jáhly, nebo rýže, případně jen kvalitní pečivo.