Zpět
Cizrna na paprice vegan - Lýdia Pokorná Poradkyně pro výživu

Veganská cizrna na paprice

Čas přípravy 10 minutes
Celkový čas 20 minutes
počet porcí 4 porce

Suroviny
  

  • 800 g uvařené cizrny (cca 320 g cizrny v suchém stavu)
  • 3 šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 větší pórek umytý a nakrájený najemno
  • 200 g špenátu umytého a nakrájeného na větší kousky
  • 1 lžíce sladké papriky část můžete nahradit uzenou paprikou
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 250-300 ml rostlinné nebo ořechové smetany dá se vynechat
  • šťáva z 1 citronu
  • olivový olej
  • pepř a sůl

Postup
 

  • Zahřejeme si olej ve větším kastrolu a osmahneme šalotky a česnek dozlatova.
  • Přidejte papriku a restujte cca minutu a pak zalijte vývarem.
  • Přidejte uvařenou cizrnu a pár krát zapulzujte směs tyčovým mixérem, aby se mírně zahustila. Nechte větší část nerozmixovanou.
  • Přidejte pórek a špenát a vařte do změknutí.
  • Nakonec přidejte smetanu, odstavte z varu. Dochuťte kořením a šťávou z citronu.
  • K podávání se perfektně hodí jáhly, nebo rýže, případně jen kvalitní pečivo.