Uvaříme si jáhly. Ty si před varem důkladně propláchněte, několikrát je spařte vroucí vodou a pak vařte do měkka. Ideální je je namočit ve vodě na noc. Já si je vařím předem v rýžovaru ve větším množství, abych je na pečení samotné měla již připravené.
Až jsou jáhly uvařené, nechte je vychladnout a připravte si zbytek surovin.
Ve velké míse vyšlehejte tvaroh a vejce, přidejte sladidlo, špetku soli a jáhly.
Zamíchejte a na závěr opatrně vmíchejte sezónní ovoce dle chuti. Pokud budete dávat hrušky, je vhodnější je dát až na vrch jáhelníku, aby se lehce opekly.
Papírem si vyložte formu na pečení a vlijte vzniklou směs. Pečte cca 30 min na 170 °C.
Nechte dezert vychladnout, ideálně jej nechte přes noc v lednici a druhý den bude dezert ideální – bude držet tvar.