150gkadeřávku (je možné použít i kombinaci se špenátem 😊)
1pastinák nakrájený na kostky
1stroužekčesneku
1cibule
zeleninový vývar
1/2lžičkykurkumy
1/4lžičkyhingu (asafoetida)
1/2lžičkyhořčičných semínek
1/2lžičkykari koření (pokud nemáte výše uvedené koření, použijte jednoduše víc kari)
sůl
olivový olej
nasekaná petrželka na ozdobu
Postup
Zahřejme olej v hrnci a až budete cítit teplo do výšky cca 15 cm, přidáme semínka hořčice. Až začnou pukat, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem, chvilku restujeme a pak přidáme kurkumu s hingem a kari.
Po chvilce restování vlijeme zeleninový vývar (cca 1,5 - 2 litry) a mungo fazolky s pastinákem. Vaříme do měkka – zhruba 20-30 minut.
Až jsou fazolky měkké, přidáme kadeřávek (nakrájený na 5cm kousky) a vaříme dalších pár minut. Pár krát zapulzujeme tyčovým mixérem.
Na závěr dochutíme solí a podáváme s nasekanou petrželkou. Já ještě zvyknu malinko pokapat citrónem, aby se železo lépe vstřebávalo.