2hrnkyuvařené cizrnypředem namáčené, nebo fermentované
1/2dýně Hokkaido, nebo máslovéoloupané a nakrájené na kostky
1cibule
1stroužekčesneku
2lžičkymugi miso
1snítekrozmarýnu
1lžíceshoyu, nebo tamari omáčky
šťáva z ½ citronu
drcený pepř
1-2hrstinasekané hladkolisté petržele
olivový olej
Postup
Dva dny předem
Dejte fermentovat cizrnu - zalijte dvojnásobným množstvím vody, přidejte lžíci soli a 1-2 lžíce fermentační kultury (jogurt, kefír, jablečný ocet). Zamícjete a nechte 2 dny fermentovat.
Den přípravy jídla
Nejdřív si uvařte cizrnu. Já jsem si jí navařila víc a část jsem využila na toto jídlo, ze zbylé části dělám hummus. Cizrnu propláchnu a vařím v tlakovém hrnci v nové vodě cca 25 min. Do hrnce přidávám kousek řasy kombu.
Nechám nahřát troubu na 200 °C a připravím si dýni – nakrájím na kostky. Rozvrstvím ji na pečící papír, zakápnu olivovým olejem, posypu nasekaným rozmarýnem, nadrceným pepřem a miso pastou – pořádně promíchám. Peču 20 min.
Na pánvičce si zahřeji olej, osmahnu cibulku, přidám cizrnu, prolisovaný česnek a lžičku shoyu omáčky. Pak přidám dýni a lehce rozmačkám část celé směsi.
Na závěr přidám citronovou šťávu a nasekanou petrželku a podávám.