Zpět

Fazolky adzuki se zelím a pohankou

Celkový čas 20 minutes
Chod oběd, večeře
počet porcí 4 porce

Suroviny
  

  • 250 g uvařených fazolek adzuki
  • 100 g uvařené loupané pohanky mechanicky loupané (zásadně ne termicky)
  • 1 cibule
  • 200 g kysaného zelí bez pasterace a konzervantů
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce majoránky příp. provensálske bylinky
  • 1 kostka bio zeleninového bujónu bez glutamátu
  • 1 lžička kmínu
  • 2 stroužky česneku
  • nasekané čerstvé bylinky
  • olivový, nebo řepkový olej

Postup
 

Co je nutné mít předem

  • Den předem si vařím fazolky adzuki - ty jsou již předem namáčené ve vodě, nejlépe fermentované. Vařím je v tlakovém hrnci s bobkovým listem a kouskem řasy.
  • V den vaření si ještě předem vařím pohanku v rýžovaru. To se dá ale stihnout i chytŕe během vaŕení, a to tak, že to bude první krok, který uděláte. Tzn. dáte vařit pohanku, a pak se vrhnete na další kroky.

Vaření

  • Připravíme si suroviny. Nakrájím si cibuli, kysané zelí zbavím šťávy a nakrájím jej na menší kousky.
  • Na pánvi zahřeju olej a opražím cibulku. Poté přidáme zelí a podlijeme vodou, cca 300 ml, přidáme sůl, bujón, kmín a majoránku. Pozvolna vaříme, až zelí změkne.
  • Na závěr přidáme pohanku a fazolky adzuki, utřený česnek a příp. ještě dochutíme. Přidáme nasekané bylinky a podáváme.
Klíčová slova adzuki, fermentované, kysané zelí, podzim, pohanka, zima