Nejdřív si připravíme zeleninu. Zapneme troubu na 180 stupňů. Mrkve a batátu nakrájíme na kostky, pórek a řapíkatý celer na menší kousky.
Mrkev a batátu si dáme na pečícím papírem vyložený plech. V hrnku smícháme olivový olej a miso pastu a rozmícháme na pastu. Tu přidáme k zelenině a pořádně zamícháme. Vložíme do trouby a pečeme 15 minut.
Pórek s řapíkatým celerem si dáme do pařáčku. Já je dávam do rýžovaru na 10 min na program „pára“.
Česnek nakrájíme na plátky a přidáme do trouby na závěrečných 5 minut pečení.
Losos
Připravíme si vývar. Do hrnce dáme vývar, bobkové listy a celý pepř. Necháme zahřát těsně pod bod varu.
Lososa zbavíme kůže – tu přidáme do vývaru. Lososa nasolíme, napepříme a přidáme do vývaru. Stáhneme na nejnižší plamen a pošírujeme cca 8 minut.
Upečenou zeleninu smícháme s uvařeným pórkem a řapíkatým celerem a podáváme s lososema citronem.