Zpět
Pošírovaný losos

Pošírovaný losos s pečenou zeleninou

Celkový čas 30 minutes
Chod lehčí oběd, lehčí večeře
počet porcí 2 porce

Suroviny
  

Na přípravu lososa

  • 250 g losos filet z divokého odlovu
  • 400 ml vývaru ideálně rybího
  • 3 bobkové listy
  • 1 lžička celého pepře
  • sůl, pepř na filer
  • citron

Na přípravu zeleniny

  • 1 batáta
  • 4 mrkve
  • 1/2 pórku
  • 1/4 řapíkatého celeru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce miso pasty
  • 2 stroužky česneku

Postup
 

Zelenina

  • Nejdřív si připravíme zeleninu. Zapneme troubu na 180 stupňů. Mrkve a batátu nakrájíme na kostky, pórek a řapíkatý celer na menší kousky.
  • Mrkev a batátu si dáme na pečícím papírem vyložený plech. V hrnku smícháme olivový olej a miso pastu a rozmícháme na pastu. Tu přidáme k zelenině a pořádně zamícháme. Vložíme do trouby a pečeme 15 minut.
  • Pórek s řapíkatým celerem si dáme do pařáčku. Já je dávam do rýžovaru na 10 min na program „pára“.
  • Česnek nakrájíme na plátky a přidáme do trouby na závěrečných 5 minut pečení.

Losos

  • Připravíme si vývar. Do hrnce dáme vývar, bobkové listy a celý pepř. Necháme zahřát těsně pod bod varu.
  • Lososa zbavíme kůže – tu přidáme do vývaru. Lososa nasolíme, napepříme a přidáme do vývaru. Stáhneme na nejnižší plamen a pošírujeme cca 8 minut.
  • Upečenou zeleninu smícháme s uvařeným pórkem a řapíkatým celerem a podáváme s lososema citronem.
Klíčová slova losos, pošírování