Zpět
Tisknout
Obrázek receptu
Smaller
Normal
Larger
Dýňové lívanečky
Vytisknout recept
Připnout recept
Čas přípravy
10
minutes
minut
Doba vaření
15
minutes
minut
Chod
snídaně, svačina
počet porcí
4
porce
Suroviny
Těsto
2
vejce
1
zralý banán
200-300
g
uvařené dýně Hokkaido
80
g
kešu, nebo mandlí, nebo vlašských ořechů
předem namočených
1/2
lžičky
skořice
špetka
muškátového oříšku
1
lžička
prášku do pečiva
bez fosfátů
40
g
ovesných vloček
Krém
100
g
krémového sýru
např. Lučina, nebo mascarpone, ricotta
100
ml
smetany na šlehání
Ostatní
Kokosový olej, nebo ghí na opékání
Med na vrch
Postup
Večer předem
Omyjte dýni, nakrájejte na kostky a uvařte v páře. Nechte vychladnout a uložte do lednice. Ušetří vám to spoustu času ráno.
Dál si namočte kešu ořechy ve vodě – na tohle nezapomeňte.
Ráno
Oddělte žloutky od bílků, bílky dejte stranou a do těsta nejdřív použijete jen žloutky.
Do mixéru dejte veškeré suroviny na těsto a mixujte až vznikne hladká konzistence.
Vyšlehejte si bílky a zlehka je vmíchejte do těsta.
Na pánvičce si zahřejte kokosový olej, nebo ghí a opatrně opékejte z každé strany hezky do zlatova.
Připravte si krém ušleháním smetany na šlehání a krémového sýra.
Můžete podávat: Lívanečky pokapejte medem a jemně poprašte skořicí.
Klíčová slova
dýně, lívance, lowcarb, snídaně, svačina