Ze všeho nejdřív si namočíme čočku ve vodě, alespoň na pár hodin.
Pokud nemáte připravené dýňové pyré, uvařte si dýni nakrájenou na menší kousky ve vodě. Poté ji rozmixujte tyčovým mixérem.
Dejte vařit rýži - já ji vařím v rýžovaru. Pokud ji budete vařit na sporáku, pak ji vařte ve vodě v poměru 1:2 (řýže:voda).
Připravíme si suroviny. Červenou čočku pořádně omyjte a dejte stranou.
Do mixéru vložte na čtvrtiny rozkrojenou cibuli, česnek a trochu vody. Rozmixujte dohladka, vznikne pasta.
Na pánvi zahřejte ghí, pak přidejte semínka hořčice. Až začnou pukat, přidejte kurkumu a asafoetidu a smažte cca 30 vteřin.
Pak přidejte směs z mixéru, trochu smažte, vmíchejte červenou čočku a přidejte vodu tak, aby zakrývala čočku. Vařte cca 15-20 min až do změknutí čočky.
Přidejte dýňové pyré (příp. rajčata).
Vedle v kastrůlku si zahřejte zbylou lžíci ghí a přidejte římský kmín a garam masalu. Smažte cca 30 vteřin. Vmíchejte koření do curry a vařte dalších 10 minut, až se vše chuťově propojí.
Na závěr osolte a přidejte šťávu z citronu. Můžete případně celou směs zjemnit 1-2 lžícemi jogurtu.
Podávejte s rýží a čerstvým koriandrem.