Snídaňové mungo placky

Snídaňové mungo placky

Mungo placky jsou výbornou alternativou k běžné snídani – a nebojte se, příprava zabere chvilku. Připravíte si pár placek ke snídani a zbytek těsta můžete uložit do lednice na později. Je to velmi výživné jídlo, plné bílkovin, a navíc v kombinaci s obilovinou získáváme kompletní aminokyselinové

Číst dál

Sušenky z klíčené cizrny

Sušenky z klíčené cizrny

Báječný recept, který mě vyléčil ze závislosti na skotském shortbreadu (sušenky, na které nedám dopustit od svého prvního pobytu v úžasném Skotsku). Dlouho jsem hledala různé alternativy a tento recept mi vyřešil jak konzistenci opravdových sušenek, tak i výbornou chuť. A jako benefit k tomu

Číst dál

Rychlá quinoa s červenou řepou a kozím sýrem

Rychlá quinoa s červenou řepou a kozím sýrem

Hledáte inspiraci pro jarní recept, který bude po zimě víc odlehčený? Výborně – zkuste tento chutný recept z quinoi a kozího sýru. Je velmi rychlý, jednoduchý a výživný. Ingredience: 300 g tříbarevné quinoi (mix bílé, černé a červené) – uvařené v rýžovaru Kořenová zelenina – mrkev,

Číst dál

Jaké složení má tempeh, pokud ho vyrobíte doma

Jak vyrobit tempeh

Zajímalo by vás, zda je výroba domácího tempehu náročná? Na čas možná, jinak je postup velmi jednoduchý a zvládne ho každý. A chuť a další výhody za to rozhodně stojí! Co je tempeh? Jaké má složení? Tempeh je původem indonéská forma fermentované sóji,

Číst dál

Ve stylu středomořské kuchyně

Ve stylu středomořské kuchyně

Většině se při pomyšlení na středomořskou kuchyň vybaví ryby a mořské plody, olivy, pečivo, olivový olej. Jenomže středomořská kuchyň je mnohem bohatší. Mně se dnes již vybaví taky luštěniny, celozrnné obiloviny, ořechy, listová zelenina a čerstvé sýry 😊. Co mě na této kuchyni

Číst dál

Silné masové a kostní vývary

Vaření v pomalém hrnci

Na vaření vývarů jsem si navykla již během těhotenství a pak mi byly velkým pomocníkem během příprav prvních pokrmů no a dnes s nimi již pracuji pravidelně, protože tyto vývary neoddiskutovatelně patří do zdravé kuchyně. V čem tedy spočívá jejich přínos? Masové a zejména kostní

Číst dál