Jídlo, po kterém nepřichází chuť na sladké, ani na slané. Moc se mi líbí, jak s jídlem pracuje Ajurvéda, která velmi jemným způsobem dohromady kombinuje všech 6 chutí: hořká, svíravá, sladká, slaná, ostrá a kyselá. A dle konkrétní situace (konkrétní nerovnováha jedince, nebo
Číst dálSušenky z klíčené cizrny

Báječný recept, který mě vyléčil ze závislosti na skotském shortbreadu (sušenky, na které nedám dopustit od svého prvního pobytu v úžasném Skotsku). Dlouho jsem hledala různé alternativy a tento recept mi vyřešil jak konzistenci opravdových sušenek, tak i výbornou chuť. A jako benefit k tomu
Číst dálJaké složení má tempeh, pokud ho vyrobíte doma

Zajímalo by vás, zda je výroba domácího tempehu náročná? Na čas možná, jinak je postup velmi jednoduchý a zvládne ho každý. A chuť a další výhody za to rozhodně stojí! Co je tempeh? Jaké má složení? Tempeh je původem indonéská forma fermentované sóji,
Číst dálThajská kokosová polévka

Dnes něco na zahřátí 😊, máte rádi polévky? My ano, obzvlášť pokud se trochu ochladí, jako je tomu poslední dobou. V takové dny rádi připravujeme thajskou kokosovou polévku, která prohřeje, zasytí a zároveň nás jemně sladká kokosová chuť i příjemně naladí. Ingredience: 5-6
Číst dálKuřecí paella

Po dlouhé době jsem udělala paellu s masem – většinou ji dělám ve vege stylu, protože doma nejsme všichni masojedlíci. 🙂 Tentokrát ale stála za to. Paella je velmi jednoduché jídlo a zároveň výjimečně chutné. Pokud se chystáte paellu zkusit, vždy mějte
Číst dálSilné masové a kostní vývary

Na vaření vývarů jsem si navykla již během těhotenství a pak mi byly velkým pomocníkem během příprav prvních pokrmů no a dnes s nimi již pracuji pravidelně, protože tyto vývary neoddiskutovatelně patří do zdravé kuchyně. V čem tedy spočívá jejich přínos? Masové a zejména kostní
Číst dálCelozrnné těstoviny s treskou a zeleninou

Tenhle recept se výborně hodí do teplejšího počasí. Je zároveň poměrně rychlý a jednoduchý, je proto ideální pro ty, kteří preferují rychlá a jednoduchá jídla. Nabízím ale alternativu ve formě použití celozrnných těstovin, které jsou dnes již k dostání skoro všude a ve velmi
Číst dálJarní koláč z rebarbory

Recept slouží výborně jako zdravější alternativa klasických dezertů – obsahuje totiž celozrnnou mouku s vyšším obsahem vlákniny, která víc zasytí a zároveň má nižší glykemický index, než je tomu u klasické hladké mouky. Navíc je tady i vyšší obsah bílkovin, díky použité pohankové mouce
Číst dál