Pokud budete namáčet červenou čočku, rovnou jí namočte víc, ať z ní připravíte rovnou víc jídel. Zkusit můzete připravit např. ještě dýňovo-čočkovou polévku, nebo čočkové placky. Pokud se rozhodnete pro čočkové placky, rovnou si uvařte i víc rýže, ať máte již hotový základ pro
Číst dálRýže Pulao – dokonale chuťově sladěné jídlo podle Ajurvédy
Jídlo, po kterém nepřichází chuť na sladké, ani na slané. Moc se mi líbí, jak s jídlem pracuje Ajurvéda, která velmi jemným způsobem dohromady kombinuje všech 6 chutí: hořká, svíravá, sladká, slaná, ostrá a kyselá. A dle konkrétní situace (konkrétní nerovnováha jedince, nebo
Číst dálPohankové lívance z podmáslí
TIP: Když je připravuji, rovnou si udělám víc těsta – něco na snídani a zbylé lívanečky dám do lednice a mám je pak ke svačině, která může být slaná (pokud to takto zamýšlím, vynechávám rozinky v těstu rozinky). Využívejte tyto možnosti, protože si
Číst dálSnídaňové mungo placky
Mungo placky jsou výbornou alternativou k běžné snídani – a nebojte se, příprava zabere chvilku. Připravíte si pár placek ke snídani a zbytek těsta můžete uložit do lednice na později. Je to velmi výživné jídlo, plné bílkovin, a navíc v kombinaci s obilovinou získáváme kompletní aminokyselinové
Číst dálSušenky z klíčené cizrny
Báječný recept, který mě vyléčil ze závislosti na skotském shortbreadu (sušenky, na které nedám dopustit od svého prvního pobytu v úžasném Skotsku). Dlouho jsem hledala různé alternativy a tento recept mi vyřešil jak konzistenci opravdových sušenek, tak i výbornou chuť. A jako benefit k tomu
Číst dálRychlá quinoa s červenou řepou a kozím sýrem
Hledáte inspiraci pro jarní recept, který bude po zimě víc odlehčený? Výborně – zkuste tento chutný recept z quinoi a kozího sýru. Je velmi rychlý, jednoduchý a výživný. Ingredience: 300 g tříbarevné quinoi (mix bílé, černé a červené) – uvařené v rýžovaru Kořenová zelenina – mrkev,
Číst dálJaké složení má tempeh, pokud ho vyrobíte doma
Zajímalo by vás, zda je výroba domácího tempehu náročná? Na čas možná, jinak je postup velmi jednoduchý a zvládne ho každý. A chuť a další výhody za to rozhodně stojí! Co je tempeh? Jaké má složení? Tempeh je původem indonéská forma fermentované sóji,
Číst dálHruškovo-tvarohový celozrnný koláč pro chladné časy
Koláč, který se báječně hodí do chladnějších období. Hrušky dozrávají na podzim, ale také je možné použít i jablka. Je to sice pořád dezert, ale svým složením to může nahradit i dobrou svačinku na dopoledne. Ingredience: Na korpus: 110 g kokosového oleje
Číst dálThajská kokosová polévka
Dnes něco na zahřátí 😊, máte rádi polévky? My ano, obzvlášť pokud se trochu ochladí, jako je tomu poslední dobou. V takové dny rádi připravujeme thajskou kokosovou polévku, která prohřeje, zasytí a zároveň nás jemně sladká kokosová chuť i příjemně naladí. Ingredience: 5-6
Číst dálKuřecí paella
Po dlouhé době jsem udělala paellu s masem – většinou ji dělám ve vege stylu, protože doma nejsme všichni masojedlíci. 🙂 Tentokrát ale stála za to. Paella je velmi jednoduché jídlo a zároveň výjimečně chutné. Pokud se chystáte paellu zkusit, vždy mějte
Číst dál