Toto jídlo je ideální pro podzimní chladnější večery, kdy je lepší do kuchyně zařazovat teplé a výživné pokrmy. Dýně je královnou podzimu, proto nesmí chybět v kuchyni – u nás je velmi oblíbená a často z ní vařím polévky, curry, nebo jen peču.

Schválně je v jídle menší množství sacharidů – takto se tento chod stává vhodným zejména pro večeři, kdy bychom se měli vyvarovat jejich vyšším dávkám. Slinivka břišní, která produkuje inzulín, je ve večerních hodinách méně aktivní a vyplavuje již méně inzulínu. Nejvíc aktivní je naopak v první polovině dne, kdy si s dávkou sacharidů (ovšem s rozumnou dávkou) poradí lépe.

Kozí sýr je vhodný zejména pro jeho chuť, která se k tomuto jídlu báječně hodí, ale taky pro jeho zahřívající efekt na tělo.

Ingredience:

  • 1/2 dýňě Hokkaido
  • 1 červená cibule
  • 1-2 stroužky česneku
  • 1 lžíce tmavé miso pasty (já dala Genmai Miso) – tohle nevynechejte, vůbec již pak nepřidávejte sůl, tato miso pasta má při pečení až lehce karamelový nádech, úžasná chuť
  • 1-2 lžíce olivového oleje
  • Kozí sýr
  • Zelená cibulka
  • 250 g uvařených fazolí  černé oko (pokud nemáte, bude to báječně chutnat i třeba s adzuki fazolkami) – mějte je již uvařené, tj. min 8 hodin namočené předem ve vodě a pak uvařené v tlakovém hrnci.
  •  

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 200 °C.
  2. Dýni omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli na osminky a česnek na plátky.
  3. Na plech dáme pečící papír, na něj dýni, česnek a cibuli. Vedle v menší misce smícháme miso pastu s olivovým olejem a pořádně promícháme do pasty.
  4. Vzniklou pastu pořádně promícháme se zeleninou na pečícím papíře a pečeme v troubě 15 minut.
  5. Po deseti minutách na plech přidáme ještě fazolky, lehce promícháme a pečeme zbylých 5 minut.
  6. Po upečení směs servírujeme na talíř, na vrch dáme kozí sýr a zelenou cibulku a můžeme podávat.

Dobrou chuť .-),

Lyd

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *