PDF návod - Jak začít s klíčením

Návod zdarma, díky kterému začnete klíčit a využívat veškeré výhody této nutriční bomby.

Klíčení semínek zvyšuje jejich nutriční hodnotu. Během procesu klíčení se uvolňují živiny obsažené v semínkách a jsou snadněji stravitelné. Klíčení také zvyšuje obsah vitamínů, minerálů a enzymů.

Během procesu klíčení dochází k rozkladu složitých látek, jako jsou škroby a bílkoviny, na jednodušší formy, které jsou pro tělo snadno stravitelné.

Klíčení semínek zvyšuje obsah antioxidantů. Antioxidanty jsou důležité látky, které chrání tělo před poškozením volnými radikály a přispívají k celkovému zdraví. Vyšší obsah antioxidantů v klíčených semínkách znamená, že mohou poskytovat větší ochranu před oxidativním stresem.

Některé semena obsahují látky, které mohou bránit vstřebávání živin, jako jsou například fytochemikálie a inhibitory enzymů. Klíčení pomáhá tyto látky rozkládat a uvolňovat živiny, čímž zvyšuje jejich dostupnost pro tělo.

Co vše se v návodu dozvíte

01

Proč je klíčení vhodné, jak začít

02

Jak klíčení probíhá

03

Čočkový salát
Jak se dají klíčené potraviny využít.

Návodem vás provede

Ing. Lýdia Pokorná

Jmenuji se Lýdia a jsem certifikovanou poradkyní pro výživu a zároveň zapálenou studentkou a praktikantkou Ajurvédy, které principy propojuji s moderní výživou.

Ke svým klientům přistupuji celostně a snažím se na ně dívat jako na individuality, kde každý vyžaduje o něco jiný přístup a doporučení. Své klienty vedu i k principům zdravého vaření, kam klíčení mohu bez pochyby zařadit, vedle mnoha dalších technik, které předávám svým dlouhodobým klientům.

Lýdia Pokorná - Výživová poradkyně

Návod si stáhněte zde:

.