PDF návod - Jak začít s klíčením

Návod zdarma, díky kterému začnete klíčit a využívat veškeré výhody této nutriční bomby.

Klíčení semínek zvyšuje jejich nutriční hodnotu. Během procesu klíčení se uvolňují živiny obsažené v semínkách a jsou snadněji stravitelné. Klíčení také zvyšuje obsah vitamínů, minerálů a enzymů.

Během procesu klíčení dochází k rozkladu složitých látek, jako jsou škroby a bílkoviny, na jednodušší formy, které jsou pro tělo snadno stravitelné.

Klíčení semínek zvyšuje obsah antioxidantů. Antioxidanty jsou důležité látky, které chrání tělo před poškozením volnými radikály a přispívají k celkovému zdraví. Vyšší obsah antioxidantů v klíčených semínkách znamená, že mohou poskytovat větší ochranu před oxidativním stresem.

Některé semena obsahují látky, které mohou bránit vstřebávání živin, jako jsou například fytochemikálie a inhibitory enzymů. Klíčení pomáhá tyto látky rozkládat a uvolňovat živiny, čímž zvyšuje jejich dostupnost pro tělo.

Co vše se v návodu dozvíte

01

20220312_142219-01
Proč je klíčení vhodné, jak začít

02

Jak klíčení probíhá

03

Čočkový salát
Jak se dají klíčené potraviny využít.

Návodem vás provede

Ing. Lýdia Pokorná

Jmenuji se Lýdia a jsem certifikovanou poradkyní pro výživu a zároveň zapálenou studentkou a praktikantkou Ajurvédy, které principy propojuji s moderní výživou.

Ke svým klientům přistupuji celostně a snažím se na ně dívat jako na individuality, kde každý vyžaduje o něco jiný přístup a doporučení. Své klienty vedu i k principům zdravého vaření, kam klíčení mohu bez pochyby zařadit, vedle mnoha dalších technik, které předávám svým dlouhodobým klientům.

Lýdia Pokorná - Výživová poradkyně

Návod si stáhněte zde:

.