Tenhle recept se hodí výborně na chladná podzimní rána, stačí si k lívanečkům uvařit oblíbený čaj a máte krásný start do dne :-).

Tento recept budou milovat i děti, dýně je příjemně sladká, proto ani nepoznají, že jste do lívanečků přepašovali zeleninu :-).

Ingredience:

  • Na těsto:
    • 2 vejce
    • 1 zralý banán
    • 250-300 g uvařené dýně Hokkaido
    • 80 g kešu, nebo mandlí, nebo vlašských ořechů (předem namočených)
    • 1/2 lžičky skořice
    • špetka muškátového oříšku
    • 1 lžička prášku do pečiva
    • 40 g ovesných vloček
  • Na krém:
    • 100 g krémového sýru, např. Lučina, nebo mascarpone, ricotta
    • 100 ml smetany na šlehání
  • Ostatní:
    • Kokosový olej, nebo ghí na opékání
    • Med na vrch

Co připravit večer předem:

  1. Omyjte dýni, nakrájejte na kostky a uvařte v páře. Nechte vychladnout a uložte do lednice. Ušetří vám to spoustu času ráno.
  2. Dál si namočte kešu ořechy ve vodě – na tohle nezapomeňte.

Postup:

  1. Oddělte žloutky od bílků, bílky dejte stranou a do těsta nejdřív použijete jen žloutky.
  2. Do mixéru dejte veškeré suroviny na těsto a mixujte až vznikne hladká konzistence.
  3. Vyšlehejte si bílky a zlehka je vmíchejte do těsta.
  4. Na pánvičce si zahřejte kokosový olej, nebo ghí a opatrně opékejte z každé strany hezky do zlatova.
  5. Připravte si krém ušleháním smetany na šlehání a krémového sýra.
  6. Můžete podávat: Lívanečky pokapejte medem a jemně poprašte skořicí.

Dobrou chuť,

Lyd .-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *