Toto jídlo může připomínat klasické kari, ale není tomu tak – koření je tady skutečně jen malinko, navíc je tady hojně čerstvých bylinek, které v kombinaci s miso pastou a shoyu omáčkou jídlu dodávají osvěžující termiku. Vhodné je tak i pro teplejší období – jaro a léto.

Podávat jídlo můžete dle chuti buď s rýží, nebo třeba jen se zeleninovým salátkem.

Jinak toto jídlo je bohaté na vlákninu ve velmi dobrém poměru nerozpustné a rozpustné vlákniny tak, jak by to mělo vypadat pro správné zažívání u dospělých.

Ingredience:

  • 1 hrnek uvařené cizrny
  • ½ máslové dýně, oloupané a nakrájené na kostky
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžičky mugi miso
  • 1 snítek rozmarýnu
  • 1 lžička shoyu omáčky
  • Šťáva z ½ citronu
  • Drcený pepř
  • 1-2 hrsti nasekané hladkolisté petržele
  • Olivový olej

Postup:

  1. Nejdřív si uvařte cizrnu. Já jsem si jí navařila víc a část jsem využila na toto jídlo, ze zbylé části udělám hummus. Cizrnu před vařením nechávám namáčet ve vodě přes noc, pak vodu sliji, cizrnu propláchnu a vařím v tlakovém hrnci v nové vodě cca 25 min. Do hrnce přidávám kousek řasy kombu.  🌿
  2. Nechám nahřát troubu na 200 °C a připravím si dýni – oloupu a nakrájím na kostky. Rozvrstvím ji na pečící papír, zakápnu olivovým olejem, posypu nasekaným rozmarýnem, nadrceným pepřem a miso pastou – pořádně promíchám. Peču 20 min.  🌿
  3. Na pánvičce si zahřeji olej, osmahnu cibulku, přidám cizrnu, prolisovaný česnek a lžičku shoyu omáčky. Pak přidám dýni a lehce rozmačkám část celé směsi.  🌿
  4. Na závěr přidám citronovou šťávu a nasekanou petrželku a podávám. 🌿

Dobrou chuť 🙂

Lyd

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *