Často se mě ptáte na zdravé cukroví. Dávám sem proto recept na oblíbené mé linecké cukroví – do toho já jsem veliký blázen. Prostě klasika… 🙂 Tento recept jsem zvolila bezlepkový, a to z toho důvodu, že pokud už budeme mlsat, tak ať
Číst dál
Fermentovaná jahelná kaše na zimní rána
Na první pohled vypadá složitě. Avšak příprava se dá rozfázovat, takže konečné vaření je opravdu rychlé a jednoduché. Doporučuji kvasit jáhly rovnou ve větším množství, takže budete mít i případné přílohy k jídlu, nebo něco na zahuštění polévky. Navíc kvašené jáhly mají velmi
Číst dál
Pečená kuřecí stehna a křídla se zeleninou
Ideální bude, pokud pro tento jednoduchý recept zvolíte kuře vcelku. Můžete totiž najednou připravit víc chodů a budete mít i přípravu na vaření následující den. Navíc, je to i cenově výhodnější :-). Já kupuji kuře v bio kvalitě, takže se opravdu vyplatí volit celé
Číst dál
Zapečené fazole s rajčaty
Chcete do jídelníčku přidat luštěniny ve formě, ve které budou chutnat neodolatelně? Vyzkoušejte tento recept, přidejte k němu kus kvalitního pečiva a hodit se bude taky klidně menší sklenka červeného vína :-). Můj tip: Uvařte si najednou větší množství těchto fazolí. Část směsi
Číst dál
Cizrnová polévka s lilkem a cuketou
Výborná polévka do chladnějšího období, která příjemně zahřeje, ale hlavně zasytí. Hutnější polévky s větším množstvím zdroje bílkovin se perfektně hodí na odlehčený oběd nebo večeři, ideálně v kombinaci s kváskovým pečivem, nebo obilnou plackou. Případně takovou polévku můžete využít i jako formu snídaně nebo svačiny.
Číst dál
Cizrna na paprice – vegan
Hledáte jednoduchý veganský recept na cizrnu na paprice? Tento recept je jednoduchý na přípravu a chutná všem, i těm, kteří normálně luštěniny nejedí. Toto jídlo je veganské, pokud ale neseženete rostlinnou smetanu a nemáte problém s tolerancí mléka (nebo veganem nejste), pak samozřejmě můžete
Číst dál
Fermentovaná dvouzrnka s kozím sýrem a pečenou zeleninou
Jídlo vypadá složitě, ale není. Je tady jen klíčové to, že celý proces přípravy začíná 2 dny předem. Je to vlastné něco, k čemu se snažím své klienty postupně vést – naučit se jídlo připravovat postupně. Ale po dostatečné fermentaci je zrno
Číst dál
Kadeřávková polévka s mungo fazolkami
Tato polévka se výborně hodí do chladnějšího období (podzim, zima) a díky mungo fazolkám se hodí i jako lehčí oběd např. v kombinaci s kvalitním kváskovým pečivem. Kadeřávek je dobrým zdrojem kyseliny listové (i když ta je citlivá na tepelnou úpravu – má proto smysl ji
Číst dál